MENIU CAUTĂ
23 Noi. 2014 19:05

Tichetele de masă, şi pe card

Distribuie

2.000.000 de angajaţi primesc în prezent tichete de masă în România, acestea fiind cel mai utilizat beneficiu extrasalarial, existent în România din 1999. Din 2015, aceştia vor putea opta pentru tichete pe format clasic (hârtie) sau electronic (card).
În noiembrie 2013, a fost adoptată Legea 291/ 2013, care prevede ca tichetele să poată fi emise şi pe suport electronic, în paralel cu tichetele clasice pe hârtie. În prezent, tichetele electronice – cu o valoare de 9,35 de lei/zi – nu au fost încă puse în circulaţie, aşteptându-se publicarea normelor de aplicare a Legii 291/2013.
Doar după apariţia normelor de aplicare a legii şi după autorizarea companiilor emitente, tichetele de masă vor putea fi emise atât pe hârtie, cât şi pe card. Angajatorii şi angajaţii vor putea opta pentru formatul dorit. Introducerea tichetelor de masă în format dual – atât pe hârtie, cât şi electronic – urmează o tendinţă din restul Europei. Printre ţările care au tichete de masă pe suport electronic sunt Franţa, Italia, Spania, Turcia, Polonia, Germania, Elveţia şi Grecia.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Centenar Solidar: Piele și os și dragoste de mamă
Loading...
Comentarii