MENIU CAUTĂ
21 Mai. 2018 17:39

Prognoza meteo pentru perioada 22 mai – 3 iunie. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Distribuie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 21 mai, prognoza meteo pentru perioada 22 mai - 3 iunie, astfel că putem afla cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în toate regiunile țării.

Vezi și prognoza meteo în intervalul mai – iulie 2018. Află, astfel, cum va fi vremea la început de vară.

Revenind la vremea din următoarele două săptămâni, iată prognoza meteo:

BANAT

Vremea se va încălzi treptat, în primele zile, astfel încât până la data de 25 mai valorile maxime vor atinge, în medie, 28 de grade, iar cele minime în jur de 14 grade. Până în 30 mai, nu vor fi varia ții termice semnificative, însă după această dată temperatura aerului va marca o scădere spre valori diurne de 25…26 grade și nocturne, în medie, de aproximativ 13 grade.

Manifest ări specifice instabilit ății atmosferice (averse însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină) se vor semnala pe aproape întreg parcursul intervalului de prognoză.

CRIȘANA

Temperatura aerului va crește de la o zi la alta, astfel încât, până în data de 25 mai maximele se vor situa, în medie, în jurul valorii de 28 grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. Variațiile ulterioare nu vor fi semnificative, însă începând din 30 mai vremea se va răci treptat, ajungând la maxime de 24 de grade spre finalul intervalului. Minimele vor avea, în medie, același parcurs; până la jumătatea primei săptămâni vor atinge valori de 13…14 grade, apoi vor coborî treptat spre 11…12 grade.

Ploi de scurtă durată, asociate în general instabilităț ii atmosferice, vor fi posibile aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar în jurul datei de 22 mai și din nou la începutul lunii iunie, acestea vor fi mai importante cantitativ.

TRANSILVANIA

În intervalul 22 – 24 mai, un proces de încălzire continuă a vremii, se va concretiza printr-o creștere a temperaturilor maxime până la valori, în medie, de 26…27 grade. În weekend, regimul termic diurn, în ușoară scădere, se va apropia de cel climatologic specific perioadei, respectiv maxime în jurul a 24 grade. Nu vor mai fi variații semnificative până în jurl datei de 30 mai, după care va coborî spre 22…23 de grade. Minimele, destul de scăzute la începutul perioadei de referință, în medie regională de 6…8 grade, vor marca și ele o creștere treptată, spre 10…11 grade până la finalul primei săptămâni, apoi vor fi în scădere, spre medii de 8…10 grade.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, însă ploi, pe arii extinse și local mai importante cantitativ se vor înregistra, cu o probabilitate mai mare, în 22 mai… și în perioada 25 mai – 3 iunie.

MARAMUREȘ

Vremea se va încălzi în intervalul 22 – 24 mai, urmând s ă devenă mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, cu maxime ce se vor situa, în medie regională, în jurul a 28 de grade și minime de 11…12 grade. Ulterior, valorile vor scădea ușor spre maxime de 26 de grade și minime de 10…11 grade și apoi regimul termic va fi relativ staționar până în jurul datei de 30 mai. Staționaritatea în ceea ce privește valorile nocturne va dura până la sfârșitul perioadei de prognoză, în schimb valorile diurne vor marca o nouă de scădere, spre o medie regională în jurul a 24 de grade, în ultima zi.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicat ă aproape pe întreg parcursul intervalului de prognoză, iar cantități de apă mai însemnate se înregistra, cel mai probabil, în perioada 31 mai – 3 iunie.

MOLDOVA

Valorile termice diurne vor marca o cre ștere continuă în primele patru zile ale intervalului de prognoză, astfel încât vor ajunge în jurul a 29 de grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. În intervalul 24 – 26 mai vor fi în scădere, spre medii de 24 de grade, apoi vor avea variații relativ mici. Minimele nocturne, de la o medie regională de aproximativ 8 grade în noaptea de 22 mai, vor crește în intervalul următor, astfel că în 25 mai vor ajunge la o medie în jurul a 15 grade. Până în 27 mai, vor scădea din nou, spre 12 grade și ulterior se vor menține relativ staționare.

Ploile se vor semnala cu totul izolat până în jurul datei de 25 mai, însă în a doua săptămână de prognoză va crește probabilitatea pentru averse, pe spații mai extinse.

DOBROGEA

Temperatura aerului va fi în creștere treptată, în primele zile din interval, astfel încât, în data de 24 mai, medie regională a maximelor va fi de 25…26 de grade, iar minimele de 16…17 grade. Ulterior, vremea se va răci până la medii ale valorilor diurne de 23…24 grade și de 13…14 grade a celor nocturne, iar până la finalul celor două săptămâni de prognoză nu se estimează că vor mai fi variații semnificative de la aceste valori.

Până în jurul datei de 24 mai, ploile vor fi cu totul izolate și slabe cantitativ, iar după această dată se vor semnala cu caracter local.

MUNTENIA

Temperatura aerului va crește, astfel încât vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioad ă, în jurul datei de 24 mai, maximele vor atinge, în medie regională, 28…29 grade, apoi va marca o scădere treptată , până la valori de 24…25 de grade în ziua de 27 mai. După această dată, variaț iile termice vor fi nesemnificative. Temperaturile minime vor debuta cu o scădere, la medii de 10…11 grade – în 22 mai, apoi vor fi în creștere până la finalul primei să ptămâni, când se prognozează a se înregistra 14….15 grade; după o scădere bruscă la valori de 12 grade – în 28 mai, nu vor mai avea variații importante.

În prima săptămân ă din intervalul de referință, ploile își vor face apariția doar sporadic și cu totul izolat, însă pe parcursul celei de-a doua săptămâni, se vor semnala cu caracter local și aproape în fiecare zi.

OLTENIA

În perioada 21 – 24 mai, vremea se va încălzi semnificativ. Temperaturile maxime vor crește până la o medie regională de 26…27 de grade, pornind de la 22 de grade, la începutul intervalului de prognoză, iar creșterea minimelor termice va fi de la 12 grade, spre o medie de 14 grade. Apoi temperatura aerului va marca o scădere, spre medii diurne de 24…25 de grade și nocturne de 12…13 grade – în data de 27 mai, iar în cea de-a doua săptămâna de prognoză va fi relativ staționară în jurul acestor valori.

Vremea va fi ușor instabilă în aproape tot intervalul de prognoză, însă probabilitatea de manifestare a instabilității atmosferice pe spații mai extinse va fi mai ridicată în zilele de 21 și 22 mai și din nou după data de 25 mai.

LA MUNTE

Valorile diurne ale temperaturii aerului vor marca o crește în perioada 22 – 24 mai, de la 11 grade la 17 grade, în medie regională. În zilele de 25 ș i 26 mai, acestea vor marca o scădere spre 15 grade și se vor menține relativ staționare în jurul acestei valori până pe 30 mai, după care se estimează o nouă scădere ușoară, spre o medie de 14 grade.

Același parcurs îl vor avea și valorile termice nocturne, respectiv o creștere de la o medie de 5 grade, în dimineața zilei de 22 mai, până la 9 grade, la sfârșitul nopții de 24/25 mai. Se va consemna o scădere până în jurul valorii de 7 grade în cursul dimineților de 26 și 27 mai, pentru ca mai apoi să nu mai existe variații semnificative.

Manifestări specifice instabilit ății atmosferice, vor fi în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Aversele, însoțite de descărcări electrice, intensific ări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină, vor fi mai însemnate cantitativ în perioadele 25 – 29 mai și 30 mai – 3 iunie.

Vezi prognoza meteo până pe 27 mai și nu rata nici prognoza meteo în intervalul mai – iulie 2018, ca să știi cum va fi vremea la început de vară.


Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini cu plaja din Mamaia


Citește și… VIDEO EXCLUSIV. Culisele mariajului fostei campioane la judo Alina Dumitru. A fost pacienta soțului


Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Sonia Argint Ionescu nu ascultă de soț, dar îi cere părerea
Loading...
Comentarii