31 Dec. 2017 10:56

Revelion 2018, cel mai cald din ultimii 10 ani. Vremea pe 31 decembrie și 1 ianuarie

Distribuie

Vremea pe 31 decembrie 2017 și 1 ianuarie 2018. Este iarnă și cei mai mulți români se aslteptau să aibă zăpadă de Crăciun sau măcar de Revelion.

E adevărat că în unele zone ale țării a nins, zilele trecute, dar acum abia se mai găsește un petic de nea, pentru a practica sporturile de sezon. Mai mult, în Caransebeș au apărut ghioceii, deși primăvara este departe.

Însă, temperaturile ne duc mai mult cu gândul la vestitorii ei. Doar nopțile ne mai amintesc, cât de cât, de anotimpul friguros.

Iar lucrurile nu vor sta altfel nici în noaptea dintre ani, care va fi mai caldă decât ar fi normal.  De altfel, acest Revelion va fi cel mai cald din ultimii 10 ani!

Vremea pe 31 decembrie 2017 și 1 ianuarie 2018

  • Duminică, 31 decembrie 2017

Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei, astfel maximele vor fi cuprinse între 1 şi 10 grade, iar cele minime de la -5…-4 în depresiuni, pânã în jurul a 3 grade în dealurile vestice.

În nord-vestul şi centrul ţãrii cerul va fi mai mult noros şi mai ales în cursul zilei vor fi precipitaţii slabe, predominant ploi, în Maramureş, local în Crişana şi izolat în Transilvania, ce pot favoriza în primele ore apariţia de polei, în timp ce în Munţii Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori. În restul teritoriului, cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri trecãtoare ziua.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi, trecãtor, în Dobrogea. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţã.

  • Luni, 1 ianuarie 2018

Vremea se va încãlzi faţã de intervalul anterior şi va deveni deosebit de caldã în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor situa în general între 6 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 6 grade.

În cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorãri în vestul şi nord-vest a teritoriului. Noaptea, nebulozitatea se va extinde treptat şi va ploua local în vest şi sud-vest, în timp ce în zonele montane înalte aferente vor fi şi ninsori.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele de munte. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, izolat va fi ceaţã, potrivit Antena 3.


CITEȘTE ȘI…  VIDEO/Andreea Marin a avut un an ciudat. L-a pierdut pe turc, dar l-a câștigat pe… Brâncoveanu!

EXCLUSIV/Cristi Pascu, hairstylistul vedetelor, ne spune ce să purtăm de Revelion. Tipsuri pentru rezistența și greșeli de evitat


 

Loading...
Comentarii