12 Oct. 2017 14:26

700 de sportivi participă la Mondialul de Culturism și de Fitness de la Bistrița

Distribuie

700 de sportivi participă la Mondialul de Culturism și de Fitness de la Bistrița. România va fi reprezentată de 48 de sportivi, categoria juniori (sub 21 de ani) și masters (peste 40 de ani), care vor avea loc în Sala Polivalentă din Bistrița, în perioada 10-13 noiembrie.

'Așteptăm între 500 și 700 de sportivi din peste 40 de țări, încă nu știm exact pentru că înscrierile se încheie în 23 octombrie', a spus Roxana Ciuhulescu, unul dintre organizatori.

'Sunt 21 de categorii în cadrul competiției. Din Africa de Sud avem 30 de înscrieri până acum, ceea ce pentru noi e un lucru inedit. Avem sportivi și din Angola, Bolivia, Paraguay și așa mai departe. Deci vin sportivi din toată lumea, iar asta mă bucură pentru că putem promova țara în acest fel. Vreau să le arătăm tuturor cine suntem. M-a ambiționat și faptul că afară de cele mai multe ori se vorbește negativ despre România. Așa că este cazul să arătăm că România este o țară frumoasă și că putem organiza un astfel de eveniment. Sper ca la anul să organizăm Campionatele Europene”, a explicat președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean.

Mondialul de Culturism și de Fitness de la Bistrița, în loc de Nisa!

„La Bistrița va fi prezent și președintele Federației Internaționale de Culturism și Fitness (IFBB), Rafael Santonja, un om care a făcut enorm pentru acest sport. Din acest an culturismul și fitness-ul a devenit sport olimpic în țările panamericane și asta se va întâmpla în scurt timp și în țările europene. Noi avem o relație foarte bună cu președintele Santonja, dovadă că acum am primit organizarea în detrimentul orașului Nisa”, a adăugat Gabriel Toncean.

Ediția de anul trecut s-a desfășurat în Republica Dominicană, la Santo Domingo.

Federaţia Română de Culturism şi Fitness are experienţă în organizarea competițiilor internaţionale, fiind una dintre puţinele federaţii sportive care îşi asumă o asemenea răspundere. Sub tutela FRCF au fost organizate Campionatele Europene pentru Seniori la Constanţa, în 1996 şi la Braşov, în 2005. La Baia Mare în 2009 au fost organizate Campionatele Europene pentru Juniori, iar în 2015, sub coordonarea preşedintelui Gabriel Toncean, au fost organizate Campionatele Balcanice.

Comentarii