05 Iul. 2017 19:10

Bătaie pe locuri în liceele de top din Capitală

Distribuie

E bătaie pe locuri în liceele de top din Capitală, unde se intră greu, mai ales anul acesta, când notele la evaluare au fost foarte mari. La Sfântul Sava sau la Gheorghe Lazăr, au șanse cei care vin cu medii de peste 9.50. Însă tot Capitala are și colegii unde media de admitere poate coborî până la 2. (Vezi AICI și topul liceelor din România)

9.72 a fost cea mai mică medie de admitere la Colegiul Național Sfântul Sava anul trecut. La specializarea mate-info bilingv engleză, au contat însă doar notele de peste 9.90. Istoria se va repeta cel puțin la acest nivel și în acest an. Sava este pe primul loc în topul celor mai bune licee. Pe locul doi este colegiul Gheorghe Lazăr, unde au fost admiși elevii cu medii peste 9,76, la clasele de mate-info. Nivelul colegiului se vede în notele obținute la examenul de bacalaureat.

ADMITERE LICEU 2017. Bătaie pe locuri în liceele de top din Capitală

În topul celor mai bune licee găsim și colegiile Spiru Haret și Tudor Vianu. Ultima medie de admitere la Liceul Mihai Viteazul a fost 9,66, iar la Gheorghe Șincai, 9,53.

În acest an, concurența e și mai mare: sunt aproape 500 de copii cu medii de 10 la Evaluarea Națională, iar peste 100 dintre aceștia sunt bucureșteni. Anul trecut, cei cu note maxime au fost doar 250 în toată țara. Se poate ajunge în situația în care pentru o clasă de aproximativ 30 de locuri să existe mai mulți candidați, toți cu medii de 10.

Video: Știrile TVR

Comentarii