10 Noi. 2016 18:08

”Amarul” Keșeru anunță: ”Sunt un privilegiat al vieții!”. Ce spune despre rivalitatea cu Andone | INTERVIU EXCLUSIV

Distribuie

Claudiu Keșeru este ultimul chemat la națională, pentru partida cu Polonia (vineri, ora 21.45, TVR 1). Sărit inițial de selecționerul Christoph Daum, atacantul de la Ludogoreț Razgrad s-a impus grație seriei de goluri realizată în ultimele două săptămâni, interval în care a punctat de 8 ori în toate competițiile. Vârful de lance vede altfel viața, la 30 de ani (vârstă pe care o va împlini pe 2 decembrie). Orădeanul este tot timpul relaxat și mai mereu cu zâmbetul pe buze. Ticul său, de a scoate limba în timpul efortului când șutează în mingea ori după ce marchează, se dorește a fi repetat vineri seară.

Libertatea: Claudiu, cum va fi meciul cu Polonia?
Claudiu Keșeru: Unul foarte greu. Polonia este favorita grupei. Asta în ciuda unui început greu, cu Kazahstan. Trebuie să le facem față.

Este bună și remiza?
Abordăm meciul la victorie.

S-au vândut toate biletele, va fi o atmosferă specială, de meci mare. Te inspiră?
Pentru un fotbalist, să joace cu 50-55.000 de oameni în tribună este apogeul. Poți juca și cu 5.000-10.000 de oameni în tribună, dar nu este același lucru.

Ai fost chemat la lot pe ultima sută de metri, după ce ți-ai recâștigat locul de titular la Ludogoreț și ai marcat. Cum ți-ai pierdut locul în primul 11, la bulgari?
Nu știu cum l-am pierdut. Am venit de la Euroepene și am fost rezervă, desi am fost golgheterul campionatului, în sezonul trecut. Și am înscris și din postura de rezervă. Cum am făcut? Am căutat să mă relaxez cât mai mult. Fără presiunea nevoii de a da goluri. Am lăsat lucrurile să vină de la sine.

Ai fost chemat la lot după seria formidabilă reușită în ultimele două săptămâni. În momentul selecționarii, nu aveai niciun gol. Totuși, selecționerul Daum și-a călcat pe orgoliu și te-a luat, poate că alt antrenor nu ar fi cedat…
Înscrisesem două goluri chiar înainte să se anunțe convocările. Mă bucur că s-a întâmplat să fiu convocat. Nu mai credeam că va veni o convocare atât de târziu.

Pe tine, golurile te-au convocat, corect?
Există o percepție asta. Nu poate să-l ocolească selecțiile pe un om care dă goluri. Eu așa consider. Sunt un jucător care iubește echipa națională.

Dai gol cu Polonia?
Promit că voi face tot ține de mine să marchez. Ce va ieși rămâne să vedem vineri seară.

Vom avea posesia contra polonezilor sau vom alege arna contraatacului? Tu preferi jocul pozițional, neavând viteza lui Florin Andone, să zicem?
Am înscris goluri și în urma unui joc pozițional, dar și pe contraatac. E adevărat că Florin Andone pare să aibă un joc de contraatac, este un atacant mai rapid, dar și eu mă descurc bine în ambele situații.

Giroud l-a rugat să-i oprească tricoul

Cum a fost revederea cu Giroud, de la Arsenal, cu care ai fost coleg la Tours, în liga a doua franceză?
Au trecut nouă ani de atunci. Am jucat unul împotriva altuia în Liga Campionilor, a fost un sentiment ciudat. După meciul-tur, mi-a zis să-i păstrez tricoul meu.

Cum se face că aceste echipe mari întorc mereu rezultatul în favoarea lor? Cum a făcut și Arsenal, de la 0-2, la 3-2 cu Ludogoreț.
Este vorba despre experiență. Asta face diferența. La Londra, am luat patru goluri pe contraatac, la fel și golul de 3-2, din meciul de la Sofia.

Traducerea numelui tău de familie în maghiară înseamnă 'amar'. Cum îți este viața, amară sau dulce?
Foarte frumoasă, privilegiată. Pasiunea mea este fotbalul. Fac ceea ce-mi place. Puțini au privilegiul ăsta în viață.

Luni, ai dat autografe unor copii cu probleme medicale. Tu luai autografe, când erai puști?
Am luat și eu când eram mic. E un sentiment plăcut când îți zâmbesc copiii, este acel feeling special. Îmi place să fac bucurii, mai ales celor mici.

Te întorci la Steaua, cum s-a vorbit?
Nu pot să revin. Am contract cu Ludogoreț. Știu că patronul echipei a refuzat două oferte din străinătate pentru mine. Plus una pe durata turneului final, de la o formație din Europa. Nu aș fi putut pleca nici dacă aș fi fost rezervă, și nu titular.

Spuneai că ești fan Roger Federer…
Nu l-am mai urmărit în circuitul masculin de tenis. Am auzit că acum Andy Murray este pe primul loc în clasamentul mondial.

Mai joci ping-pong?
Nu mai am timp de nimic! De 7 zile n-am mai ajuns acasă!

Unde, la Oradea?
Nu, la Ludogoreț! Îți spun sincer. Numai prin cantonamente am stat. Câte 4-5 zile, meciuri dese, la Sofia în Ligă, la Razgrad în campionat..

Și handbalul îți plăcea… Am bătut Polonia la masculin, o victorie mare, pe care o dorim repetată la fotbal.
Da, am aflat. Cine nu-și dorește să batem Polonia și la fotbal? Felicitări handbaliștilor! La naționala de fete avem echipă bună. Cristina Neagu e Messi din handbal.

Se vorbește ungurește la tine acasă?
Nuuuu. Se vorbește doar românește. Bunicul era maghiar, el a purtat numele Keșeru.

 

Comentarii