05 Noi. 2017 11:29

Ana Maria Brânză a cucerit primul trofeu de la revenirea în scrimă. Visează la titlul mondial: ”Echipa e în formare, o construim de la concurs la concurs”

Distribuie

Ana Maria Brânză a cucerit primul trofeu de la revenirea în scrimă: trofeul 'Alfredo Bachelli'. Campioana olimpică de 32 de ani s-a întors pe planșă după o pauză de un an.

Spadasina a concurat pentru prima dată la prima etapă de Cupă Mondială, de la Tallinn, 20-21 octombrie, unde echipa tricoloră a ocupat locul 11.

Ana-Maria Popescu va revenit în elită cu gândul de a participa la Jocurile Olimpice din 2020.

Campioana olimpică lucrează cu Dan Podeanu, artizanul succesului de la Rio de Janeiro.

'Mă simt bine, am revenit cu entuziasm și bucurie. În ultimele luni am experimentat, am avut tot felul de proiecte, dar mi-am dat seama că locul meu este în sala de scrimă, în competiție. Am avut parte de o pregătire foarte bună în ultimele două luni și jumătate, un cantonament foarte intens de pregătire la Craiova. Nu a fost o perioadă ușoară pentru mine din punct de vedere fizic, dar dorința este mai mare decât durerea fizică', a declarat Ana Maria Brânză Popescu.

Ce obiective are Ana? Campioană mondială cu echipa de scrimă? 'Momentan nu putem pune asemenea obiectice îndrăznețe, echipa nostră în formare. E bine că am început sezonul ok, locul 11 la Tallinn, sperăm să construim de la concurs la concurs o echipă puternică'.

A revenit Ana Maria Brânză, ar putea reveni și Simona Pop: 'Deocamdată nu s-a întors, dar eu le aștept pe toate colegele lângă mine'.

'Muncesc poate cu mai multă dăruire decât am făcut-o până acum. Domnul Dan Podeanu mi-a spus la începutul pregătirii: uită ce ai fost, momentan ești doar o sportivă clasată pe locul 71 în clasamentul mondial, ești o sportivă care își dorește să ajungă din nou sus. Sper să pot urca înapoi pe prima treaptă a podiumului. Bineînțeles, mă gândesc deja la Campionatele Europene și la Mondiale de anul următor, dar până atunci sunt multe competiții la care trebui să lucrez, am foarte mult de muncă, trebuie să recuperez ce am pierdut un sezon întreg'.

Comentarii