16 Aug. 2018 21:00

Aplicația care îți organizează vacanța. O româncă a adus cardul fără comision cu care știi cât ai cheltuit pe restaurante, transport și cumpărături

Distribuie

Irina Scarlat a adus cardul pentru vacanțe în România pentru că se săturase să nu poată plăti cu cardul în străinătate și, în plus, în țară nu avea niciodată cash la ea. Și avea nevoie de o soluție. Ea crede că piața fintech e deschisă femeilor antreprenor. Unde mai pui că doamnele sunt recunoscute pentru capacitatea lor nativă de a gestiona banii, sub orice formă vin ei.

Irina Scarlat s-a întors de la studii în străinătate cu gândul să pună umărul la crearea unui nou tip de antreprenor, dinamic, deschis, pus pe făcut revoluții.

După ce și-a înființat o asociație care organizează cursuri pentru antreprenori, s-a implicat și în managementul unor companii. Până a ajuns la Revolut, o soluție bancară inovativă, la care poți adăuga și un card fizic, care permite să îți deschizi conturi în 25 de monede și vine la pachet cu un card fără comisioane în străinătate. Iar viitorul pare rupt dintr-un film SF.

„Cred că lucrurile se schimbă. Dacă ne uităm în ultimii 10 ani, lucrurile s-au schimbat mai repede decât în ultima sută dinaintea celor zece. E greu să avem o imagine exactă, cred că lucrurile se vor schimba cu aceeași viteză. Dacă privim futurist, cred că în 10-20 de ani vom ajunge să plătim cu degetul sau cu o scanare a pupilei. Dacă te uiți doar la industria de plăți, cred că a evoluat rapid. Ce cred eu este că trebuie să învățăm să facem diferența între tehnologia care ne îmbunătățește calitatea vieții și tehnologia de dragul tehnologiei, care ne face doar să pierdem timpul cu procese pe care n-ar trebui să le facem”, spune Irina Scarlat.

Nu are studii tehnice, dar s-a adaptat unei industrii care a atras-o de la început și care părea mai mult pentru bărbați, industria fintech, adică tehnologia financiară.

„Eu, practic, după ce am terminat facultatea, am plecat în străinătate, am făcut un master în Oslo și Paris, și apoi, când m-am întors, am intrat în zona de antreprenoriat. Chiar dacă nu pare, sunt antreprenor din fire. Am deschis o asociație și o agenție de marketing pentru companiile din tech și așa am început Asociația Încurajați Spiritul Antreprenorial în rândul tinerilor, am făcut cursuri de antreprenoriat pentru tineri și, practic, așa am luat contact cu lumea tech pentru prima dată.

Comentarii