28 Mar. 2018 12:00

Aplicația de recunoaștere facială care poate ajuta la prinderea infractorilor

Distribuie

Prima aplicație autohtonă de recunoaștere facială poate ajuta la prinderea mai rapidă a infractorilor sau la găsirea persoanelor dispărute, dar până să ajungă să fie folosită mai durează o vreme. Creatorul aplicației Visage Cloud, Bogdan Bocșe, a spus, la interviurile Libertatea Live, cum poate fi pusă în practică aplicația și care este utilitatea ei, într-o lume în care digitalul devine o parte din viața cotidiană.

Bogdan Bocșe spune că aplicația poate descoperi în mai puțin de un minut, cu o precizie de 99%, dacă autorul unei infracțiuni este în bazele de date ale autorităților sau companiilor care folosesc aplicația.

„Tehnnologia poate nu o să găsească în prima secundă persoana propriu-zisă, dar, cu siguranță, în 10 secunde sau într-un minut o să facă o listă cu 100 de persoane, la care un operator uman s-ar putea uita pentru validare, ceea ce ar reduce semnificativ efortul de căutare pentru persoane dispărute, pentru persoane căutate sau pentru persoane date în urmărire generală. Deci, din punct de vedere tehnic, răspunsul este da, ar face aceste operațiuni la instituții mai eficiente, mai rapide', a explicat Bogdan Bocșe, cofondatorul Visage Cloud.

Comentarii