07 Aug. 2018 08:24

”Armata noastră de superputeri”. Au venit medaliații de la Europene. Funcționarul ”Tricoaie” a tăcut mâlc

Distribuie

'Armata noastră de superputeri'. Au venit medaliații de la Europene. Funcționarul 'Tricoaie' a tăcut mâlc. Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj (FRC), Elisabeta Lipă, a declarat, luni, la întoarcerea delegaţiei de la Campionatele Europene de la Glasgow, unde a obţinut 7 medalii (3 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz), că România are acum „o generaţie de superputeri”.

„Este o reuşită de excepţie a canotajului românesc. Sunt un preşedinte fericit, iar asta o spun cu toată sinceritatea, pentru că se vede în spatele meu o armată de superputeri. Maria Tivodariu, mezina din barca de 8+1, a postat un mesaj pe Facebook în care a scris: „Noi suntem generaţia de superputeri”. Şi într-adevăr, în canotaj avem azi o generaţie de superputeri, o generaţie extraordinară. Sunt foarte mândră de aceşti sportivi pentru că promit, pentru că arată multă ambiţie şi determinare. Avem o echipă frumoasă care creşte de la an la an. Iar mie îmi creşte inima de bucurie că de la competiţie la competiţie numărul de participanţi este în creştere”, a spus Lipă, la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă.

Lipă s-a arătat foarte mândră de rezultatele lotului masculin, care la Glasgow a cucerit 4 medalii, dintre care una de aur, una de argint şi două de bronz.

„Sunt la al treilea mandat ca preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj şi ambiţia mea a fost ca băieţii să ajute fetele în clasamentul general pe medalii la competiţii. Mi-am dorit să fim o echipă puternică. Au trecut 3 ediţii de Jocuri Olimpice şi iată că acum avem o generaţie de excepţie la masculin formată din nişte copii luptători. A fost o competiţie enorm de grea, o competiţie acerbă, iar ei au demonstrat că sunt în stare să se bată cu marile puteri din canotaj. Le mulţumesc din suflet lor, dar şi antrenorilor, masorilor, nutriţioniştilor, kinetoterapeuţilor şi aşa mai departe”, a menţionat preşedinta.

„Toată lumea se aşteaptă de la noi ca la Jocurile Olimpice să răsturnăm munţii. Noi suntem obişnuiţi cu presiunea, dar când ai asemenea sportivi cu asemenea rezultate presiunea nu se mai simte. Presiunea face parte din viaţa noastră. Sper ei să se întoarcă peste cinci săptămâni cu alte medalii de la acea competiţie care nu va fi nici ea deloc uşoară (n.r. – Campionatele Mondiale). Nu contează că unii dintre ei nu au urcat acum pe podium. Nu toţi pot fi pe podium, important e să aibă încredere în forţele lor şi sunt convinsă că rezultatele vor fi altele”, a adăugat Lipă.

Antrenorul lotului naţional feminin de canotaj, Mircea Roman, a declarat, la sosirea de la Glasgow, că îşi doreşte ca România să îşi facă un obicei din a se lupta pentru medalii la fiecare competiţie. „A fost o competiţie interesantă. În sfârşit România este pe primul loc (n.r. – în clasamentul pe medalii), chiar dacă este o competiţie continentală. Este un început şi sper ca la următoarele competiţii să ne facem un obicei şi să fim acolo sus, să contăm. Sper, pentru că se ştie că o competiţie poate aduce şi neprevăzut”, a afirmat Roman.

Delegaţia României de canotaj a revenit, luni, în ţară, alături de lotul naţional de gimnastică, după participarea la Campionatele Europene de la Glasgow. Sportivii din cele două delegaţii au fost primiţi la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă de secretarul de stat al MTS, Cosmin Butuza, celebrul 'Tricoaie', oficiali ai federaţiilor, rude şi prieteni.

La CE de la Glasgow, canotorii români au obţinut 7 medalii dintre care 3 de aur (patru rame masculin, dublu rame feminin, 8+1 feminin), 2 de argint (dublu vâsle masculin, patru rame feminin) şi 2 de bronz (8+1 masculin, dublu rame masculin). În urma acestor rezultate, România a încheiat Campionatele Europene de canotaj pe primul loc în clasamentul pe medalii.

 

Comentarii