13 Oct. 2016 12:12

Balada Petrolului de aur! Fostele glorii au sărbătorit 50 de ani de la succesul legendar cu Liverpool

Distribuie

Pe 12 octombrie 1966, Petrolul învingea la Ploiești pe campioana campioanei mondiale, FC Liverpool, cu 3-1, în Cupa Campionilor Europeni. A rămas până acum singura victorie a unei echipe românești în fața 'cormoranilor'! La 50 de ani de la acest eveniment, eroii de pe teren, sau, mai bine zis, cei care au mai rămas din 'generația de aur' a Petrolului, au fost serbați într-un cadru festiv la clubul 'Laguna' din Ploiești.

Şase dintre eroii triplei cu englezii, Mircea şi Virgil Dridea, Eduard Iuhas, Octavian Dincuţă, Camil Oprişan şi Alexandru Pall, au participat, întâi, alături de una dintre gazde, primarul Buşteniului, Emanoil Savin, la o conferinţă de presă de aproape o oră în care au povestit întâmplări mai mult sau mai puţin ştiute din istoria celor trei confruntări din 1966.

După aceste mărturisiri, cei șase magnifici au luat parte, alături de alţi „tineri' petrolişti din generaţiile ce le-au urmat (Tavi Grigore, Gheorghe Liliac, Ion 'Harry' Haralambie, Constantin 'Chibrit' Ştefan,  Ion 'Coco' Cojocaru, Silviu şi Decu Crângaşu, Ion Eparu, Costel Lazăr, Cristi Vlad sau Valeriu Răchită) la dineul propriu-zis.

Petrolul de aur, party cu tort și lăutari

Nu înainte însă de a se ține un moment de reculegere în memoria  fotbaliștilor din acea echipă a Petrolului care au trecut în lumea celor drepţi: Mihai Ionescu, Gică Pahonţu, Alexandru Badea, Mihai Mocanu, Anton Munteanu, Petre Dragomir şi Gheorghe Florea, Costică Moldoveanu.

S-a cântat, s-au depănat amintiri, lumea s-a simţit bine, iar, la final, a venit şi tortul, pe care cei şase eroi prezenţi l-au tăiat împreună.

Sâmbătă, începând cu ora 17.00, va avea loc un amplu eveniment prin care FC Petrolul va marca împlinirea celor 50 de ani de la victoria cu Liverpool, în cadrul căreia se va disputa un meci de old-boys, dar şi partida de campionat dintre Petrolul şi CS Cornu.

 

Comentarii