10 Oct. 2018 21:00

Bărbatul care și-a sechestrat și terorizat iubita, apărat de tată

Distribuie

Șase ani grei, de teroare, s-au scurs de când Andreea Proca a ajuns în casa iubitului ei, din Rucăr, județul Argeș, pe care l-a cunoscut prin internet. Era căsătorită și avea doi copii, în județul Iași, dar a ales să vină în casa lui Ionuț Firea, la aproape 400 de kilometri distanță de casă. Un an mai târziu s-a născut fiica lor, Maria Mirabela.

Povestea lor pare a fi una frumoasă, însă faptele contrazic această idee. Andreea a fost bătută de Ionuț, umilită, pusă să își ceară iertare în genunchi, obligată să jure că nu se uită după alți bărbați. Și, mai mult, nicio clipă nu a avut intimitate în casa lui Ionuț, care pusese camere de supraveghere peste tot, iar momentele de umilire erau filmate cu telefonul mobil.

Acum, povestea ei a devenit publică și faptele lui Ionuț au ajuns într-un dosar, după ce femeia a cerut ajutorul educatoarei fiicei ei, printr-un bilețel ascuns în sandvici.

Poliţiştii i-au luat calculatorul şi telefoanele

Polițiștii din Rucăr i-au luat ieri calculatorul și telefoanele, ca să vadă ce înregistrări are bărbatul. Ionuț a fost audiat de polițiști, pentru violenţă domestică şi sechestrare.

Tatăl lui Ionuț, Victor Firea, cu care am stat de vorbă acum două zile, crede că fiul lui nu are nicio vină.

L-am găsit pe bărbat la o terasă, chiar lângă Primărie. Fire vorbăreaţă, omul a acceptat să-şi spună păsul şi nu a ezitat să-i ia apărarea fiului său. Ionuț este unul dintre cei patru copii pe care-i mai are. A avut cinci, dar o fată i-a murit în urmă cu câţiva ani.

„S-au mai iscat certuri şi discuţii între ei, amicale, ca în orice familie. (…) Ea are simptome, cred că suferă puţin cu capul, zic şi eu. Deci pe moment, nu tot timpul, ca să zici că-i nebună', spune tatăl lui Ionuț.

Tatăl lui Ionuţ crede că e normal ca femeia să fie, câteodată, bătută

Gesticulează şi trage cu sete din ţigară. Nu i se pare nimic rău să-i mai dai câte o palmă nevestei, dacă ea 'nu corespunde'.

„Poate i-a mai dat câte o palmă, de forţă majoră. Că şi eu i-am dat nevestei. I-am dat o sută de palme. Poate şi dumneavoastră. Ia uite, n-am înţeles, dacă femeia e tare în gură, nu corespunde, Ia uite, eu văd normal', declară hotărât omul.

Comentarii