12 Sep. 2018 12:22

Boloni, despre jucătorii români cu care a lucrat și de ce nu transferă conaționali

Distribuie

Boloni, despre jucătorii români cu care a lucrat și de ce nu transferă conaționali. Explicațiile antrenorului român de la Anvers (Belgia).

Loți Boloni face o radiografie aspră asupra fotbalului românesc: 'Maghiar și români nu iau! Nu am încredere'

De ce nu ați trasferat mai mulți români la echipele pe care le-ați antrenat?
În cariera mea, am lucrat doar cu Marius Niculae, în care eu credeam mult. L-am adus la echipa națională, dacă nu se accidenta la Sporting, mai urca în carieră. A mai fost Costin Lazăr, a venit gratis la PAOK într-un moment în care nu aveam nici apă plată la antrenamente. A jucat destul de bine. Nu am încredere în capacitatea mentală, nu cred în angajamentul jucătorului român, sunt probleme. Deși, eu spun că e mai ușor să antrenezi un român, sunt mai docili decât francezii, spre exemplu. Iar ai noștri nu sunt prea bine văzuți. La Anderlecht, Stanciu și Chipciu n-au avut competitivitate în duelurile 'unu la unu', n-au fost pregătiți tehnic, fizic, mental… Poate că Alexandru Chipciu a fost mai incisiv. Sunt jucători buni, dar nu peste ce e în Belgia.

În concluzie?
Român și maghiar nu iau! Nu vrea să mi se reproșeze… Și acum, la Anvers, am avut în pregătiri un copil de 18 ani. Dar a renunțat, avea nevoie de doi ani doar pentru adaptare! Au fost niște tatonări și cu Dorin Rotariu, dar atât!

Comentarii
Ultimele Video-uri