12 Sep. 2018 11:19

Boloni, despre șefii din fotbalul românesc: ”Când conduce unul abia ieșit din pușcărie…”

Distribuie

Loți Boloni, despre șefii din fotbalul românesc. 'Când conduce unul abia ieșit din pușcărie…', afirmă tehnicianul lui Anvers.

Libertatea: Domnule Boloni, început excelent de sezon. Care e secretul? Vă face patronul echipa?
Loți Boloni: Poftim? Paul Gheysens
, patronul meu, habar nu are fotbal! Dar a avut atâta minte încât să aducă unul dintre cei mai buni directori sportivi din Europa, pe Luciano DOnofrio, un om trecut prin toate, uns cu toate alifiile. L-am vazut pe boss decât o dată, cu soția lui. Femeia venise să schimbe arhitectura lojei lor, să schimbe culoarea, din verde în roșu! N-a fost la nici un antrenament, n-a intrat în vestiar niciodată, n-a făcut nimic din ce vi se pare vouă 'normal'.

Hai să trecem la ce ne doare. Ce ați simțit când ați citit rezultatul dublei CFR Cluj – Dudelange, din Europa League?
M-am bucurat fiindcă prostia a fost pedepsită! Explicați-mi și mie cum, după ce iei campionatul, pierzi antrenorul, schimbi lotul și pui un tehnician care n-a câștigat nimic în cariera lui?! Apoi îl schimbi și pe Iordănescu, aduci un portughez și pierzi cu Dudelange! Tu, ca și conducător, trebuie că ești prost dacă se întâmplă așa ceva la clubul tău! Acum aud că se modifică iar banca tehnică… Să nu fiu înțeles greșit, Clujul îmi place foarte mult… Pe de altă parte, eu îi știu pe luxemburghezi, am și jucat cu ei în amicale. La nivelul lor, categoria a treia sau a patra, sunt chiar bine organizați! Nu mai sunt poștașii ori zidarii de cândva. A, că mai lucrează câte unul pe la Primărie, în direcția sportivă,  e altceva. Cea mai ușoară meserie din lumea e cea de fotbalist profesionist! Ai timp berechet. Și eu, când jucam, aveam liber și am făcut tâmplărie!

Loți Boloni face o radiografie aspră asupra fotbalului românesc: 'FCSB? Pâi când acolo e unul ieșit din pușcărie? Am rămas câmp cu flori!'

FCSB? Celelalte echipe din Liga 1?
Pâi când conduce Stoica, unul care abia ieșit din pușcărie, când altul nu a trecut Dunărea în viața lui, decât când i s-a înfipt undița pe malul bulgăresc, dacă ești la nivel ăsta, nu trebuie să ai exigențe! Nici cu Dică, nici cu ceilalți. El e antrenor tânăr, trebuie să fie lăsat să crească. La nivelul conducerii, fotbalul românesc e sărac, rușinos. Oamenii bogați de la noi par au făcut mult rău fotbalului. Noi am rămas câmp cu flori. Când statul român pompa bani pe vremea lui Ceaușescu, eram mai sus, nu?

Loți Boloni, despre Academia Hagi:
'Hagi a făcut ceva nemaipomenit acolo! Iar talente sunt tot timpul, trebuie să le cauți, selectezi și antrenezi. De ce nu reușesc în străinătate fotbaliștii lui? Eu cred că antrenorii care lucrează la Ovidiu nu sunt adaptați exigențelor internaționale, că au foarte puțin în contact cu ceea ce se face la nivel european. În general, antrenorii noștri nu au contact și cu elita'.

Comentarii