12 Oct. 2017 19:26

Bugetul Mondialelor de Culturism și de Fitness de la Bistrița. Avem 58 de sportivi, vrem 49 de medalii. Plus mascota Dracula!

Distribuie

Bugetul Mondialelor de Culturism și de Fitness de la Bistrița. Avem 58 de sportivi, vrem 49 de medalii. Plus mascota Dracula!

România va fi reprezentată de 48 de sportivi la Campionatele Mondiale de culturism și fitness, categoria juniori (sub 21 de ani) și masters (peste 40 de ani), care vor avea loc în Sala Polivalentă din Bistrița, în perioada 10-13 noiembrie.

Președintele Federației Române de Culturism și Fitness (FRCF), Gabriel Toncean, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că obiectivul lotului României este câștigarea a 5 medalii de aur. „Noi vom avea un lot de 48 de sportivi. Am avut pretenția ca sportivii noștri să fie atât de bine pregătiți încât să emită pretenții la titluri. Deci să vină cu dorința de a câștiga titlul mondial, nu doar de a face prezență la Campionatele Mondiale. Pentru că de la ultimele Campionate Europene ei s-au întors cu 6 medalii. Noi participăm cu 48 de sportivi și ne dorim 49 de medalii. Serios vorbind, avem pretenții la 5 titluri mondiale. Dacă obținem 5 titluri mondiale ne-am atins baremul”, a spus Toncean.

Conform președintelui, costurile totale de organizare se ridică la aproximativ 200.000 de euro: „Am găsit un sprijin total la MTS. Știam însă de când mi-am asumat aceste Campionate Mondiale că voi găsi un ministru care vrea să facă sport în țară și un Consiliu Județean unde se face treabă. Costurile estimate pentru organizarea acestui eveniment sunt undeva între 150.000 și 200.000 de euro'.

Bugetul Mondialelor de Culturism și de Fitness de la Bistrița. Îi speriem cu Dracula!

Pentru prima oară în România va avea loc Campionatul Mondial de Culturism și Fitness, iar Bistriţa a fost socotit cel mai atractiv oraş pentru desfăşurarea acestui eveniment sportiv care va reuni peste 1.000 de oaspeţi, dintre care jumătate sportivi – din peste 45 de ţări.

Contele Dracula va fi mascota Campionatelor Mondiale de Culturism și Fitness, desfășurate pe plaiurile bistrițene în această toamnă, în luna noimebrie.

Legenda Contelui Dracula este un vector fundamental al turismului românesc. Provenită tocmai din locul unde se va organiza competiția, Bistrița, povestirea lui Stoker are în apropierea orașului cea mai importantă ancoră în realitate.  Așezat la poalele Munților Bârgău, castelul Dracula este singurul din lume ce poartă acest nume, și mai mult decât atât respectă aproape în totalitate descrierea făcută de Bram Stoker în romanul său, inclusiv mobilierul și decorațiile interioare. 

Clădirea medievală, din pasul Tihuța, găzduiește cavoul sumbru al contelui ce va putea fi vizitat atât de sportivii prezenți la eveniment cât și de spectatorii ce vor asista.

'Îmbinarea factorului sportiv cu cel turistic este o necesitate primordială pentru a putea dezvolta culturismul și fitnessul. Societatea actuală este într-o continuă schimbare, iar noi ca manageri, antrenori sau sportivi trebuie să ne adaptăm și să creem premisele necesare pentru evoluția sportului. Nu avem voie să lăsăm acest sport să moară și avem obligația asumată de a populariza atât un stil de viață sănătos cât și valorile morale primordiale: respectul și cinstea”, a relatat președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean, potrivit site-ului oficial al federației. 

Comentarii