07 Aug. 2018 11:44

Campioana europeană de junioare la sol a plâns de emoții! Ioana, capul sus!

Distribuie

Campioana europeană de junioare la sol a plâns de emoții! Ioana, capul sus!

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică (FRG), Andreea Răducan, a declarat, luni, pe Aeroportul Henri Coandă, că gimnastica artistică are în continuare probleme, dar a menţionat că rezultatele de la Campionatele Europene de la Glasgow, o medalie de argint şi una de bronz, sunt încurajatoare.

„Am început mai greu aceste Europene. Dar nu întotdeauna ce începe prost se sfârşeşte tot prost. Rezultatele aduse de fetele noastre la Europene sunt încurajatoare. E clar că sunt probleme, dar cred că trebuie să vedem şi lucrurile bune. Am analizat şi lucrurile pe care nu le-am realizat aşa cum ne-am fi dorit. Am discutat şi cu antrenorii, dar şi cu fetele, şi toată lumea e dispusă să se întoarcă la muncă, să ne pregătim mai bine pentru Campionatele Mondiale care vor urma”, a spus preşedinta FRG.

„Avem mult de lucru şi suntem conştienţi. Competiţia de la Glasgow va contribui la experienţa lor şi la progresul pe care ni-l dorim în viitor de la ele. La bine toată lumea e în frunte, dar eu cred că şi în aceste momente mai dificile pe care le traversăm e foarte important să fim uniţi. Ne avem unii pe ceilalţi, trebuie să recunoaştem problemele pe care le avem, iar o dată acceptate pasul spre redresare va fi deja făcut”, a adăugat Andreea Răducan.

Denisa Golgotă, sportiva care a cucerit ambele medalii ale României la Campionatele Europene de seniori, argint la sol şi bronz la sărituri, a declarat că la Glasgow a fost un concurs „destul de greu”. „În numele meu şi al fetelor mulţumesc tuturor pentru încrederea acordată, dar în special colectivului tehnic şi staff-ului medical pentru că fără ei nu am fi putut ajunge aici. A fost destul de greu la Campionatele Europene. Însă în ceea ce ne priveşte au fost atât lucruri bune, cât şi lucruri rele. Consider că doar muncind vom putea ajunge la rezultatele dorite”, a precizat sportiva în vârstă de 16 ani.

Delegaţia României a obţinut două medalii la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Glasgow, argint la sol şi bronz la sărituri, ambele prin Denisa Golgotă, aflată la prima competiţie majoră de senioare din carieră.

De asemenea, junioara Ioana Stănciulescu a cucerit aurul continental la sol. Rugată să spună câteva cuvinte, Ioana a început să plângă de emoții!

Lotul naţional feminin de gimnastică artistică a revenit, luni, în ţară, alături de delegaţia de canotaj, după participarea la Campionatele Europene de la Glasgow. Sportivii din cele două delegaţii au fost primiţi la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă de secretarul de stat al MTS, Cosmin Butuza, oficiali ai federaţiilor, rude şi prieteni.

Comentarii