21 Dec. 2017 14:05

Cântec la monumentul dedicat lui Cristian Pațurcă din Piața Universității

Distribuie

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi, la ceremonia dedicată victimelor Revoluţiei din 1989, în Piața Universității, unde a depus o coroană de flori. În fața teatrului Național și-a făcut apariția și un muzician, care a cântat în fața monumentului dedicat lui Cristian Pațurcă.

Simbol al Revoluției și manifestărilor premergătoare din P-ța Universității, locul de veci al artistului Cristian Pațurcă este unul dintre cele mai sărăcăcioase morminte din Cimiterul Bellu, așa cum au fost și ultimii ani ai vieții sale. Bolnav, rămas fără casă, care a fost retrocedată, cu prieteni politici influenți care s-au folosit de el, dar mai ales fără familia sa (soția l-a părăsit), ultimii ani ai vieții sale i-a petrecut în sărăcie, prin spitale și locuind în sediul 'Asociației 21 decembrie', care i-a ridicat un frumos monument în P-ța Universității.

Pațurcă, cel ce se identifică mereu cu refrenele „Mai bine haimana, decât trădător/ Mai bine huligan, decât dictator' ori 'Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă' a trăit în ultima perioadă a vieții sale cu speranța că va mai putea cânta manifeste muzicale împotriva oricărui neocomunist.

Guvernul României i-a trimis lui Cristian Pațurcă un ajutor de 20 milioane lei imediat după materialul apărut în Libertatea, în care am semnalat problemele financiare și de sănătate ale artistului.

Internat de circa două luni de zile la Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna (Prahova), folkistul a primit banii prin intermediul reprezentanților 'Asociaœiei 21 decembrie', al cårui membru era în acel moment.

'Nu pot decât sî le mulțumesc oamenilor ce m-au ajutat, mulțumesc președintelui', spunea, atunci, Cristian Pațurcă.

Comentarii