20 Mar. 2018 15:28

Cătălin Burlacu și-a deschis academie de baschet pentru copii

Distribuie

Cătălin Burlacu și-a deschis academie de baschet pentru copii. Încă jucător activ, la echipa pe care o şi antrenează, CSM Ploieşti, Cătălin Burlacu se îngrijeşte, atent, şi de schimbul de mâine în sportul cu mingea la coş.

Un nume cu rezonanţă în baschetul românesc, graţie unui parcurs de excepţie într-o carieră cu o longevitate de admirat, Burlacu, 40 de ani, şi-a deschis o Academie de baschet în comuna prahoveană Păuleşti unde şi domiciliază.

Primii copii s-au și aliniat la startul pregătirilor și au vârste între 6 și 10 ani.

Deschiderea oficială a Academiei de Baschet Court Performers by Cătălin Burlacu' a avut loc sâmbătă, 17 martie, la sala de sport din comuna Păulești. În prezența mai multor oficiali din comună, în frunte cu primarul Sandu Tudor, inițiatorul acestui proiect, Burlacu, a prezentat lotul primilor mici componenți ai academiei, 15 copii cu vârste cuprinse între 6-10 ani. Șase dintre ei copii ai comunei, ceilalți din Ploiești.

După un discurs motivațional prin care a dorit să prezinte obiectul acestei provocăror, Burlacu a trecut la primul antrenament efectiv.

O provocare și o emoție nu numai pentru copii ci și pentru mine! Sunt convins că peste câțiva ani o să-i vom putea vedea la lucru și ne vom bucura, cu toții, că am făcut acest pas! O să avem două antrenamente de câte două ore, săptămânal! Vom putea să face evaluări după câteva luni și sunt sigur că vor mai fi solicitanți!', a spus valorosul sportiv.

'Mă încearcă un sentiment plăcut la această primă întâlnire cu acești pitici care vor să facă primii pași în baschet. Încerc tot felul de lucruri care, la generațiile noi, au cam dispărut comparativ cu perioada copilăriei noastre. Copiii de acum nu prea mai știu ce este joaca, ce înseamnă efortul sau transpirația. De aceea am venit aici, pentru a le explica, încă de la început, cum dintr-o simplă joacă poți ajunge să performezi. Îmi doresc nespus ca acești copii să mă aibă pe mine ca model și vreau să le ofer cât mai mult din experiența mea acumulată de-a lungul carierei. Formarea unui baschetbalist este un proces de durată, de câțiva ani, dar vreau ca din această generație să răsară, în timp, 2-3 vârfuri care, de ce nu, să ajungă chiar la loturile naționale', a explicat Cătălin Burlacu.

 

Comentarii