08 Feb. 2018 15:31

Ce gesturi superbe făcea regretatul ”Păsărilă”

Distribuie

Ce gesturi superbe făcea regretatul 'Păsărilă'. La 9 ani de la moartea lui Marian Cozma, tatăl lui, Petre, a făcut dezvăluiri la interviurile Libertatea Live.

'La noi, la un supermarket, o bătrânică nu avea bani să plătească și a fost gonită. Marian i-a umplut coșul și a dus-o cu mașina acasă. Sufletul lui nu-l avea nimeni';

'Mai vorbesc cu cei care mai sunt acolo, cu Laszlo Nagy, de exemplu. Atunci voia să-ș ia la Barcelona. În nouă ani s-au mai răcit lucrurile cu Veszprem';

'La cât de mare a fost, așa suflet mare a avut'.

'Marian Cozma avea loc în naționala României și azi. Atunci când juca, era cel mai bun pivot din lume. Și azi, dacă trăia, tot la Veszprem juca. Atât de mult l-au iubit. Când am fost prima oară, unul s-a aruncat pe mașină! Eu am vrut să săr la el: 'Tati, stai ușor, că sunt fanii'.

'Mama Kati le făcea mâncare lui, lui Lujnikov, lui Kiril Lazarov. Nu putea ieși în oraș, tăbăra lumea pe el';

'Acum îmi place Soare, de la CSM București. Dar cel mai bun pivot e Mocanu, de la Dinamo'.

'Dragostea pe care o aveam pentru Marian o las nepoților mei și copiilor pe care îi antrenez'.

Marian Cozma a fost ucis în localul Patriota, din Veszprem, pe 8 februarie 2009, după o altercație cu o bandă de rromi.

Barul 'Patriota' se afla în subsolul unei clădiri care adăpostește Irish Pub-ul Skorpio. Astăzi, doar acesta din urmă mai este funcțional. Scările care duc spre Patriota, unde 'Păsărilă' a simțit cum lama unui cuțit mânuit de un laș îi pătrunde în carne, sunt baricadate în prezent cu scaune.

Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în primă instanţă, în iunie 2011, iar Sztojka Ivan a primit 20 de ani de închisoare. Au făcut apel, iar pedepsele cu închisoare pe viaţă au fost reduse la 18 ani, iar cea de 20 a fost redusă la opt. Curtea Supremă de Justiţie din Ungaria a majorat în octombrie 2012 pedeapsa lui Ivan Sztojka, de la opt la 13 ani de închisoare.

Pal Gabor, unul dintre criminalii lui Marian Cozma, a ieșit din pușcărieEl fusese condamnat în 2012 la 5 ani de închisoare, dar a fost eliberat mai devreme pentru bună purtare! Când a părăsit penitenciarul, pe 4 martie 2016, din penitenciarul Palhalma, a fost așteptat de prieteni cu șampanie!

Alti complici, Csaba Bihari (4 ani de închisoare), Gergely Péterné (3 ani de închisoare) și Antalik László (2 ani și 8 luni închisoare), sunt deja liberi.

Citiți și Petre Cozma, tatăl regretatului handbalist Marian Cozma: 'Vorbesc des cu Marian. Îmi zice să nu fiu trist. Cum să nu fiu?' | VIDEO

Petre, tatăl lui Marian Cozma: 'A făcut infarct? Să mai facă patru, nemernicul!'. Confirmă că n-a primit un șfanț de la criminali

Comentarii
Ultimele Video-uri