14 Ian. 2018 12:00

Ce se întâmplă la o clinică de fertilizare din România. ”Multe cupluri nu vin de rușine”

Distribuie

Problema infertilității este destul de răspândită atât în România cât și la nivel mondial, astfel că unul din cinci sau șase cupluri au această problemă la vârsta reproductivă. Cu toate acestea, multe cupluri de tinere sunt reticente în legătură cu problemele legate de conceperea unui copil din cauza rușinii.

Poate tocmai de aceea, clinicile de specialitate sunt făcute pentru a vă simți ca-ntr-o familie. Încă de la intrare veți vedea poze cu părinți ținând copii mici în brațe, iar în cabinetele de consultație sunt panouri pline cu poze cu copiii care s-au născut cu ajutorul medicilor de acolo.

„Noi tratăm de 10 ani și ajung la noi anual sute de cupluri care au nevoie de tratament. În general, cuplurile încep să se îngrijoreze după ce sarcina nu apare în mod natural după un an, un an și ceva. Dacă vârsta femeii este peste 35 de ani, deja șansele tratamentelor pe care le putem oferi încep să scadă. Atunci recomandăm să nu aștepte nici măcar un an, iar după 6-8 luni de încercări să vină la clinică să vorbească cu un specialist', a declarat pentru Libertatea, dr. Laura Dracea.

Comentarii
Ultimele Video-uri