12 Iun. 2018 09:42

Cel mai drag meci comentat la Mondiale

Distribuie

Cel mai drag meci comentat la Mondiale de Marian Olaianos, unul dintre comentatorii TVR la Campionatul Mondial de fotbal Rusia 2018.

Programul complet al Campionatului Mondial de fotbal Rusia 2018. Cum se împerechează echipele în 'optimi'

Cel mai mare eveniment sportiv al planetei – Campionatul Mondial de fotbal Rusia 2018 se apropie de start. TVR, în calitate de 'official broadcaster', va transmite în direct şi în exclusivitate competiţia desfăşurată în Rusia, în perioada 14 iunie – 15 iulie.

Toate cele 64 de partide vor fi transmise de TVR în exclusivitate. Peste 100 de ore de Studiouri Mondial vor completa, de la Bucureşti, cu informaţii şi puncte de vedere pertinente, transmisiunile directe din Rusia. În perioada 14 iunie-15 iulie, în cele 32 de zile de Campionat Mondial de Fotbal, TVR va dedica peste 400 de ore sportului rege, fie că este vorba despre transmisiuni în direct ale partidelor de fotbal sau despre studiouri de dezbatere conexe transmisiunilor directe, ştiri, rubrici sportive în emisiunile curente ale posturilor.

 

TVR 1 şi TVR HD vor avea cele mai multe ore de program de la evenimentul verii – peste 200 de ore fiecare, iar TVR 2 va difuza 8 meciuri din fazele finale ale grupelor (care se desfăşoară simultan cu partide transmise de TVR 1), adică 12 de ore de transmisiuni directe de la CM. Internauţii vor putea viziona Campionatul Mondial FIFA Rusia 2018 online pe platforma video a TVR – tvrplus.ro.

De asemenea, din studioul de la București vor fi realizate în fiecare zi emisiuni de analiză a turneului final. Peste 400 de ore de transmisii live la TVR 1, TVR 2 şi TVR HD dedicate Campionatului Mondial de Fotbal – FIFA Rusia 2018.

De la fața locului, din Rusia, vor comenta Emil Hossu-Longin, Marian Olaianos și Florin Mihoc. Emil e la al patrulea turneu final (trei de la fața locului), Marian va bifa de la microfonul de crainic al patrulea Mondial (toate de la fața locului), iar Florin e la al doilea CM.

'Eu și Florin Mihoc vom sta la Moscova, Marian va transmite de la Sankt Petersburg, a spus Emil Hossu-Longin. 'Marian va comenta de la Sankt Petersburg şi de la Moscova, pe Lujniki, Mihoc va fi la Moscova, pe ambele stadioane, eu – la Moscova, pe Spartak, şi la Nijnîi Novgorod. În plus, ni se va alătura fostul fotbalist Florin Lovin, la câteva meciuri, în calitate de specialist. Va comenta cu mine'.

Marian Olaianos va începe la Soci, cu derby-ul Spania-Portugalia.
Cei trei comentatori vor acoperi 25 de meciuri de la turneul final.

Celelate comentarii vor fi asigurate de la București de Dragoș Bocanaciu, Bogdan Tomulică, Narcis Șelaru Cătălin Cîrnu şi Adrian Soare (Radio România Actualități).

În studio, Cristi Mîndru, Costin Deşliu, Vlad Arhire și Tudor Furdui vor modera emisiunile de analiză a turneului final.

'Este, cu siguranţă, cea mai aşteptată întrecere sportivă a anului 2018! Sute de fotbalişti, milioane de fani, sute de milioane de telespectatori conectaţi la maratonul fotbalistic,   tehnologii folosite în premieră şi o luptă totală pentru cel mai râvnit trofeu din lumea fotbalului, de asta vom avea parte în perioada 14 iunie – 15 iulie. Televiziunea publică este singura televiziune din România care transmite Campionatul Mondial de Fotbal FIFA Rusia, aşa că, iubitori ai fotbalului, vă aşteptăm la TVR!', declară Mihnea Ionescu, coordonatorul Departamentului Sport al TVR.

Mihai Stoichiţă, director tehnic FRF, jurnalistul Ovidiu Ioaniţoaia – director onorific GSP, Marius Mitran, director de comunicare LPF, fostul internaţional Aurel Ţicleanu, jurnalistul Alin Buzărin şi mulţi alţii se vor număra printre specialiştii invitaţi la Studio Mondial pentru a comenta partidele, şansele de calificare ale echipelor în fiecare fază a campionatului, evoluţii etc.

De mai bine de 50 de ani, începând cu ediţia CM 1966 din Anglia, TVR este televiziunea care difuzează în exclusivitate cel mai mare eveniment fotbalistic al planetei. Campionatul Mondial din Rusia, primul găzduit de Europa de Est, este al 13-lea turneu pe care telespectatorii din România îl vor urmări la televiziunea publică.

Comentarii