26 Dec. 2017 21:00

Cel mai frumos balcon din București, decorat de iarnă. În 2018, proprietarul promite mai multe flori

Distribuie

Cum arată cel mai frumos balcon iarna. Bucureșteanul care îl deține s-a pregătit de sărbătoare cu beculețe și globuri. A investit premiul de 5.000 de lei primit de la Primărie tot în balcon: „În primăvară, o să vedeți!'

În blocurile „mândria comunismului' de pe Bulevardul Unirii, un balcon îți sare în ochi. E decorat cu beteală, globuri și beculețe. Au dispărut ochioasele mușcate care au înfrumusețat când era cald balconul și în locul lor au venit hainele festive de Sărbători. După ce a primit de la Primăria Capitalei suma de 5000 de lei care îi recunoștea munca de grădinar la bloc, pusă în slujba „celui mai frumos balcon', Radu Șofran a pornit cursa pentru „mai mult'. Ce înseamnă „mai mult', nu vrea să dezvăluie, dar ne garantează că investiția va merita. „În primăvară o să vedeți!', spune zâmbind pasionatul.

Când au văzut pata de culoare de pe fațada clădirii sale, vecinii au început să-l imite. Îi cer sfaturi despre îngrijirea plantelor și vor să îi fie concurenți, chiar dacă nu se știe dacă primarul Gabriela Firea va mai premia bucureștenii gospodari sau nu.  Radu Șofran a făcut multe experimente pe balconul său: a încercat să aclimatizeze flori din Grecia, dar nu au rezistat. S-a întors la culturile autohtone.

Primarul Gabriela Firea a premiat în acest an cel mai frumos balcon, cea mai frumoasă fațadă și cea mai frumoasă grădină. 214 mii de lei a alocat din bugetul Capitalei acestor recompensări.

Comentarii