14 Iun. 2018 13:02

Cetatea dacică de la Târcov, punctul de observație folosit de regele Decebal

Distribuie

Cetatea dacică de la Târcov, punctul de observație folosit de regele Decebal. Situat în județul Buzău, situl oferă informații importante despre strategia militară folosită de daci pentru a controla rutele de acces spre Transilvania. Recent, arheologii au descoperit artefacte valoare care ne ajută să înțelegem mai bine sistemul de apărare al regelui dac.

Dacii au construit cetatea de la Târcov pe o o culme greu accesibilă, la 735 de metri altitudine. În a doua jumătate a secolului I după Hristos, în timpul domniei regelui Decebal, a fost transformată într-un punct de observație de unde vrășmașii puteau fi văzuți chiar și de la 50 de kilometri distanță, susțin istoricii, citați de stiri.tvr.ro.

Situl este format dintr-un platou acropolă, lung de aproape 200 de metri, dar și dintr-o succesiune de trei terase fortificate cu ziduri de piatră și lemn. Piatra cu lilieci, așa cum este numit punctul cel mai înalt al așezării, era aproape imposibil de cucerit de cotropitori datorită peretelui aproape vertical care este împădurit.

Comentarii