27 Iul. 2016 15:14

Ciprian Sora: ”Campionul se naște, antrenorul îl formează”. Ce spune de viitorul fiului său în sport

Distribuie

Sensei Ciprian Sora (40 de ani, 15 meciuri câștigate, două pierdute la profesioniști), una dintre primele legende ale sporturilor de contact din România, coproprietar al clubului care-i poartă numele și antrenor de kickboxing, idol pentru elevii săi, a vizitat redacția Libertatea împreună cu patru dintre sportivii de la CS Ciprian Sora, 'vârfurile' ce se vor bate în galele de pe 30 iunie (Mamaia/ Constanța), respectiv 6 august (Comănești/ Bacău), ambele urmând a fi transmise live, în exclusivitate, de www.libertatea.ro . A rezultat un interviu sincer, în care s-au spus lucrurilor pe nume.

'Eu visez la un titlu mondial în Superkombat! Obiectivul e să devenim cel mai bun club profesionist din țară. Dar mai am de muncă 5-10 ani! Anul trecut, CS Ciprian Sora a fost cel bun club la amatori, un pas l-am făcut. Urmează pasul cel mare! Ține și de noroc. Un campion se naște, antrenorul il formează! Poți să-i dai să mănânce și jar, trebuie să ai norocul de a găsi omul potrivit să devină campion! Le doresc viată lungă sportivilor mei, viața de sportiv e grea, cere multe disciplină și sacrificii, iar sita cerne. Eu sper să am mai mulți campioni, trebuie să dorească și ei, să pună osul la treabă. Plus să vină și puțin noroc de Sus!', a declarat Ciprian Sora.

'Eric, fiul meu, are 4 ani și jumătate, acum e polisportiv. E cu bicicleta, aleargă deja pe două roți fără ajutor. Încerc să-i inoculez în sânge ideea de a face sport. Îi place sportul, nu stă o secundă, joacă mingea, bate sacul de box, lovește cu piciorul. Nu-l forțez, îl las să fie plăcerea lui. Pe de altă parte, autoapărarea trebuie s-o învețe și dacă vrea, și dacă nu vrea! Trebuie să stie să se apere, trăim vremuri dificile, vedeți și voi ce se intâmplă azi în lume', a conchis fostul luptător.

Comentarii