13 Mar. 2018 19:02

Cod roșu de inundații în două bazine hidrografice din Harghita și Brașov și cod portocaliu în alte zone

Distribuie

Hidrologii au emis, marți seară, un cod roșu de inundații valabil de la ora 17.15 până la ora 24.00, în bazinele hidrografice Homorodul Mic și Homorodul Mare, din județele Harghita și Brașov. De asemenea, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod portocaliu de inundații pentru afluenții mici ai Oltului din sectorul amonte de acumularea Voila, valabilă de marți după-amaiză până miercuri dimineață, la ora 10.00.

Potrivit INHGA, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol în bazinele hidrografice Homorodul Mic și Homorodul Mare, judeţele Harghita și Braşov.

De asemenea, hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundații pentru afluenții mici ai Oltului din sectorul amonte de acumularea Voila, valabilă de marți după-amiază până miercuri dimineață, la ora 10.00.

În video, efectul codului portocaliu in judetul Harghita pe DN11 B. Deocamdată, nu sunt probleme deosebite în localitățile din județ.

Comentarii