Contabilitatea tristă a sărăciei: pensionarii cu venituri mici nu au dreptul la ajutor de încălzire. Lemnele de foc, udate cu lacrimile bătrânilor

Data: 13 Noi. 2017

Ultimele statistici arată că 655.007 pensionari trăiesc cu 520 de lei pe lună – pensia socială minimă garantată. Legea îi exclude de la orice altă formă de ajutor, pe considerentul că există o categorie socială şi mai săracă, respectiv 218.856 de persoane, care trăiesc cu 141,5 lei pe lună. Prin urmare, oficial, cu 520 de lei pe lună, pensia socială, s-ar  trăi boierește…. De aceea, aceste vârstnicii nu primesc ajutor de încălzire. Ce fac iarna?

În zona Ferentari – Rahova majoritatea caselor se încălzesc cu lemne. În România, 3,5 milioane de gospodării, aproxiamtiv 40% din total, se încălzesc cu lemne. Iar multe din acest gospodării sunt deținute de pensionari. Problema principală în acestă iarnă – care se anunță grea -, pentru asemenea tip de încălzire, este că lemenele de foc aproape că au dispărut de pe piață, iar cele care se mai găsesc, s-au scumpit foarte mult. Prețul lor aproape că s-a dublat.