13 Noi. 2017 05:30

Contabilitatea tristă a sărăciei: pensionarii cu venituri mici nu au dreptul la ajutor de încălzire. Lemnele de foc, udate cu lacrimile bătrânilor

Distribuie

Ultimele statistici arată că 655.007 pensionari trăiesc cu 520 de lei pe lună – pensia socială minimă garantată. Legea îi exclude de la orice altă formă de ajutor, pe considerentul că există o categorie socială şi mai săracă, respectiv 218.856 de persoane, care trăiesc cu 141,5 lei pe lună. Prin urmare, oficial, cu 520 de lei pe lună, pensia socială, s-ar  trăi boierește…. De aceea, aceste vârstnicii nu primesc ajutor de încălzire. Ce fac iarna?

În zona Ferentari – Rahova majoritatea caselor se încălzesc cu lemne. În România, 3,5 milioane de gospodării, aproxiamtiv 40% din total, se încălzesc cu lemne. Iar multe din acest gospodării sunt deținute de pensionari. Problema principală în acestă iarnă – care se anunță grea -, pentru asemenea tip de încălzire, este că lemenele de foc aproape că au dispărut de pe piață, iar cele care se mai găsesc, s-au scumpit foarte mult. Prețul lor aproape că s-a dublat.

Comentarii
Ultimele Video-uri