27 Mar. 2018 23:14

Cum arătă antrenamentele lui Robert Cristea. Pugilistul își apără titlul național profesionist la semimijlocie pe 13 aprilie, în gala de la Oradea

Distribuie

Cum arătă antrenamentele lui Robert Cristea. Pugilistul își apără titlul național profesionist la semimijlocie pe 13 aprilie, în gala de la Oradea.

Robert Cristea promite show la gala de box profesionist de la Oradea, de pe 13 aprilie: 'Mă bat cu oricine'. 'Frumușelul', 36 de ani pe 8 martie, își apără centura de campion național profesionist la categoria semimijlocie (-72 kg).

Cristea, pe care la ultimul antrenament l-am găsit într-un tricoul oranj, asemănător 'olandezilor zburători', boxează de peste două decenii: a început la amatori, în 1996, în 2004 a urcat la profesionişti, iar e campionul categorie sale de greutate. Antrenat de Stelian Bugheață și de Nicolae Aliuță, Robert are un preparator fizic sirian, Erwah Al Nablsi. Cristea își apără centura pe 13 aprilie, într-o gală profesionistă care va avea loc la Oradea.

Robert Cristea promite show la gala de box profesionist de la Oradea: 'Am intrat în linie dreaptă, cu antrenament scurte, dar intense. Lucrez la viteza de execuție'

'Pregătirea merge bine, sunt la 80-85 la sută din potențial. Sper ca până la meci să ajung la sută la sută. Mă antrenez bine, cu Erwa, preparatorul meu fizic, și cu 'Bughy', antrenorul pentru partea tehnică. Abia aștept lupta! Mai sunt aproape trei săptămâni, am intrat în linia dreaptă. Acum am antrenamente scurte, intense, lucrăm mult la viteza de execuție. La Oradea, e gală foarte importantă organizată de Felix Racz, promotor maghiar de origine română, cam cel mai important promotor de box din Ungaria', spune Robert.

Mihai Leu, arbitru la Oradea

'Am avut plăcerea să fiu invitat la gală de Mihai Leu, campionul nostru, cel care va fi și arbitru la competiție', adaugă pugilistul.

În cadrul galei, vor încrucișa mânușile boxeri din România, Ungaria, Serbia, Italia, Germania, Ucraina sau Kazahstan. Între ei, și Flavius Biea, fost campion mondial la juniori.

Robert Cristea promite show la gala de box profesionist de la Oradea: 'Mai 'alunec' la dulciuri, dar mă abțin'

Revenind la pregătirea pentru meciul de pe 13 aprilie, Robert are norocul de a nu avea o luptă și cu kilogramele: 'Vine Paștele, știu, cu drob și pască, dar eu n-am probleme. Stiu ce să mănânc, am grijă, stau bine. Mai alunec la dulciuri, însă nu e problema mare, mă abțin!'.

Echipa lui Robert Cristea, 7 persoane, pleacă la Oradea pe 12 aprilie, cu avionul. Pe 12, e și cântatul oficial. Revenirea la București e pe 14 aprilie.

Ultimul meci al lui Robert, cu Adrian Sandu, a fost scurt, succes prin KO: 'Orice pugilist își dorește să termine treaba repede. Chiar dacă, poate, fanii nobilei arte ar dori să vadă mai multe minute de luptă. Vom vedea! Eu mă pregătesc foarte bine, eu și staff-ul meu suntem mai mult decât prieteni, suntem o familie. Ei sunt buni în domeniul lor, eu muncesc și se văd rezultatele noastre'.

Gala de la Oradea va fi transmisă de Digisport. 'E o onoare să lupt în fața unor somități din boc, precum Mihai Leu sau Lucian Bute ori campionul maghiar Istvan Kovacs', completează Robert Cristea.

Robert Cristea promite show la gala de box profesionist de la Oradea: 'Uitați-vă la meciul meu, maestrul nu vă va face de râs'

'Mi se spune Frumușelul, pentru că ies curat din ring. Sper să fie așa cât mai mult timp! Am un mesaj și pentru elevii meu, pe care îi pregătesc la sala boxdupabirou.ro: uitați-vă la meciul meu, maestrul nu vă va face de râs!', conchide sportivul de 36 de ani.

Robert Cristea promite show la gala de box profesionist de la Oradea, prima gală de acest fel de pe Someș după 1989

Gala de box profesionist de la Oradea are loc la Trade Center Oradea, pe 13 aprilie 2018. Prin Felix Promotion, Felix Racz, un român originar din Satu Mare, dar stabilit la Budapesta, se ocupă de organizarea primei gale profesioniste pe Someș după 1989. Gala va fi televizată în România şi în Ungaria, iar în joc vor fi titluri WBO și titluri naționale.Promotorul a anunţat că la eveniment vor participa preşedinţii federaţiilor de box din România, Ungaria şi Serbia, Vasile Câtea, Zsolt Erdei şi Nenad Borovcanin. Alţi invitaţi speciali ai galei vor fi campionii Lucian Bute sau Istvan Kovacs, reprezentantul WBO. Pe lista celor care intră în ring: Flavius Biea, Mihai Nistor, Robert Jitaru, Bogdan Juratoni.

Comentarii