21 Feb. 2018 08:51

Cum arată antrenamentul lui Marius Copil, cel mai bun jucător de tenis din România

Distribuie

Cum arată antrenamentul lui Marius Copil, cel mai bun jucător de tenis din România. Marius Copil, în cel mai bun moment al carierei. Declarația săptămânii: 'Nu sunt cel mai urât jucător din circuit'.

Revenit de la ATP 500 de la Rotterdam, Copil, 27 ani, 73 ATP, a efectuat astăzi, în sala de la sediul Federației Române de Tenis, un antrenament de peste două ore, sub îndrumarea lui Andrei Mlendea, cel care a lucrat o perioadă și cu Simona Halep, în 2013. 'Sărbătoresc prin muncă cel mai bun loc din carieră', a exclamat Copil.

Colaborarea Copil – Mlendea, care a împlinit recent doi ani, decurge conform planului, spune arădeanul. 'Eram pe locul 220 în lume, când am început să lucrez cu Andrei, acum sunt pe 73'. În schimb, parteneriatul cu preparatorul fizic Daniel Tudorache a luat sfârșit, iar sportivul este în căutarea unui alt specialist pentru acest capitol.

N-are voie să scoată din țară mașina sponsorului

În urmă cu o săptămână, Marius Copil a jucat finala de la Sofia, unde a câștigat 47.105 de euro, dar banii încă nu-l dau afară din casă, mai ales că, în tenis, cheltuielile sunt uriașe. 'Nu știu de ce nu vin așa mulți sponsori. Nu sunt cel mai urât jucător din circuit', glumește arădeanul cu ochi albaștri.

Când se află în țară, Marius conduce un BMW X4, automobil primit de la Automobile Bavaria în același timp cu Sorana Cîrstea, Florin Mergea și cu Horia Tecău. 'După 6 luni, va trebui să returnez mașina. Am limită de kilometri, 8-9.000, și nu am voie s-o scot din țară', dezvăluie Marius. 

Banii câștigați în tenis îi reinvestește în cariera lui și într-un apartament cumpărat acum doi ani, în Capitală. 'Nu am terminat cu renovarea, sper să rezolv asta până în luna aprilie. M-am săturat să merg pe la prieteni, ca să-mi duc lucrurile'.

'Mâncam pe unde apucam'

Nu toate au fost lapte și miere, în cariera sportivului. 'Am avut doi ani în care m-am chinuit, mâncam pe unde apucam, dormeam pe unde găseam', se confesează sportivul care acum trage tare să intre între primii 50 din lume: 'Trebuie să fac aproximativ 1.000 de puncte în acest an, ca să intru între primii 50. Nu este așa mult, mai ales că finala de la Sofia mi-a adus deja primele 150 de puncte'.

'Mi-am schimbat stilul de joc. Sunt mai ofensiv, vin mai des la filueu. Nu mă așteptam să obțin rezultate atât de bune, după 7-8 meciuri cu acest stil. La Sofia, am prins finala. Am fost un pic supărat că am pierdut titlul, dar dacă, înainte turneului, mi-ar fi garantat cienva că prind finala, aș fi luat asta cu două mâini', precizează Marius.

În circuitul profesionist, Marius Copil va continua să joace și la dublu, alături de Florin Mergea, cel care, pentru următorul turneu, s-a oprit asupra unei colaborări cu canadianul Daniel Nestor.

Ajută juniorii de perspectivă

De asemenea, Copil a promis că nu va refuza nicio convocare la echipa de Cupa Davis, pentru a încerca să readucă România în Grupa I Mondială, alături de Horia Tecău și de Florin Mergea.

A pus o condiție care-i face cinste: 'Le-am cerut celor de la federație să-i ajute cu un fizioterapeut, pe juniori, la turneele de Mare Șlem. Un junior englez are câte 4-5 astfel de oameni pe lângă el. Am decis să iau eu mai puțini bani de la federație, dar să fie ajutați acești copii.

Trebuie doar să-i vedem că vor, că trag tare pentru a ajunge cât mai sus, ca să putem forma ceva după noi. Deja, la meciul de Cupa Davis cu Luxemburg, de la Piatra-Neamț, au fost câțiva tineri de perspectivă, vor urma și alții, printre care și Ionel (n.r. – David Nichols), care a câștigat Orange Bowl (n.r. – cel mai tare turneu de juniori din lume)'.

Citește și:

EXCLUSIV / Marius Copil face dezvăluiri din tenis: amenințat cu moartea!

Comentarii