14 Mar. 2018 20:50

Cum îl caracterizează antrenorul Robert Cristea pe pugilistul Mihai ”Dobro” Dobrovolschi

Distribuie

Cum îl caracterizează antrenorul Robert Cristea pe pugilistul Mihai 'Dobro' Dobrovolschi. Libertatea a fost la un antrenament marca 'Dobro' la sala unde antrenează Robert Cristea, campion național profesionist la semimijlocie și reporterul poate depune mărturie: după cinci luni de box, cunoscutul realizator radio-tv lovește bine cu pumnii.

Fără să aibă vreun pedigree ori vreun background, doar din dorința de a face sport și de a avea mai mult curaj și mai multă încredere, Mihai Dobrovolschi (43 de ani) s-a îndrăgostit de nobila artă. Libertatea a fost la un antrenament marca 'Dobro' la sala unde antrenează Robert Cristea, campion național profesionist la semimijlocie și reporterul poate depune mărturie: după cinci luni de box, cunoscutul realizator radio-tv lovește bine cu pumnii. Chiar și după o jumătate de ceas de încălzire și după un sparring cu Adrian Manolache, colegul nostru fotograf, 28 de ani, practicant de kickboxing, cu șiroaie de transpirație curgându-i pe frunte, 'Dobro' a dovedit că are totul la el. Vorbele taie, ca de obicei, iar mintea e vie, totul e în noul lui vocabular: gardă, croșee, directe, upercut, eschivă… Viață!

Ce spune antrenorul Robert Cristea despre elevul său
'Dobro merge de patru-cinci luni la sală. Are deja un meci disputat, face și sparringuri, doar așa prinzi încredere și progresezi fizic și tehnic. Mihai este muncitor, a crescut, a înțeles cea mai importantă idee, că e total greșit să asociezi boxul cu bătaia de stradă. Îl cunoașteți cu toții, e un băiat inteligent. După părerea mea, marii boxeri au fost și sunt oameni inteligenți. Dacă nu ai 'cutiuță', nu ai cum să ajungi la nivel ridicat, indiferent că faci box de întreținere, de intensitate sau de mare performanță'.

Clubul lui Robert Cristea și alte cluburi din Capitală, reunite în structura boxdupabirou.ro, organizează turnee pentru corporatiști și amatori. 'Dobro' are șansa să fie aruncat în această groapă cu lei.

 

Comentarii