12 Feb. 2018 17:46

Cum opera hoțul bătrân care a furat un inel din aur cu pietre prețioase

Distribuie

Interesat de propria imagine, așa se arata un bărbat din Călărași care se apropie binișor de vârsta de 70 de ani. Dar nu pentru că se credea vreun fante gata oricând să se arunce în lupta pentru cucerirea inimii vreunei frumoase femei, ci pentru a putea…jefui magazine de bijuterii. Ultima lovitură dată în București – furtul unui inel din aur cu pietre prețioase -, l-a scos însă din circuit pentru o perioadă.

Puțin ar fi crezut că omul din fața lor, un bătrânel blajin, îmbrăcat elegant care răspândește în jur miros de parfum de calitate, este de fapt un infractor notoriu. Om cu școala vieții, Veselie Dumitru a învățat că haina îl cam face pe om și că, în spatele acestui adăpost vestimentar în care a investit fără zgârcenie, poate să-și ducă la bun sfârșit planurile. Pentru a-și putea menține imaginea intactă, aceea de personaj pentru care banii nu contează, Veselie dădea lovitură după lovitură în Capitală, unde făcea naveta din Călărașiul natal. O altă pildă îi spunea să nu se dea în stambă lângă casă

'Ca să nu dea de bănuit, bărbatul se îmbrăca, întotdeauna, foarte elegant. Așa, vânzătorii nu puteau să bănuiască cine e de fapt individul care are un cazier stufos pentru mai multe infracțiuni de furt. Nu ataca lângă casa lui, ci numai în București', ne-au dezvăluit surse judiciare.

Citește materialul integral AICI.

Comentarii