13 Sep. 2016 10:26

Reportaj la Satu Mare, acasă la ex-internaționalul Iosif Vigu. Cum racolau fotbaliștii Steaua și Dinamo!

Distribuie

Iosif Vigu (70 de ani) a jucat pentru Steaua în perioada 1966-1979 și se mîndreşte cu cele 8 trofee câştigate în tricoul 'militarilor' (3 titluri și 5 Cupe ale României). În vestiarul 'roș-albaștrilor', i-au ştiut de frică Liţă Dumitru, Iordănescu sau Marcel Răducanu. E membru de vază al 'Hall of Fame-ului' stelist, chiar dacă unul ca Gigi Becali, care n-a știut cine a marcat în marea finală de la Sevilla, este posibil să nu fi auzit despre el.

Orădean, nea Ioșka s-a stabilit la Satu Mare și duce o viață activă, legată de sport. Se îmbracă elegant, precum un jucător de golf, a urmărit Olimpiada la TV, ascultă postul de radio Sport Total FM și regretă că Dan Diaconescu nu mai este în libertate.

Printre altele, Vigu a povestit cum racolau fotbaliștii Steaua și Dinamo, cei doi coloși ai fotbalului românesc: 'Când te încoroporai în Armata, cele două cluburi s-au înțeles în anii 50, când s-au înființat, prima parte a anului, cu soț, se încorporează la Steaua, iar partea a doua anul – la Dinamo. Eu fiind născut în luna mai, m-am dus la Steaua. Mai bine mi se potrivea Dinamo, că eram mai câinos, așa…'.

Vigu râde de rivalii de la Dinamo: 'Cornel Dinu n-avea față! Stăteau planton ăștia de la Dinamo, când veaneau ăștia de la Steaua la cârciumă. Erau trei baruri în București, pe vremea aia. Nea Piști ne zicea să ne îmbrpcăm frumos, să ne respectăm. Steaua a fost peste Dinamo tot timpul'.

404 meciuri în prima ligă a jucat Iosif Vigu

34 de goluri a înscris Vigu în primul eşalon

24 de selecţii în echipa naţională a strîns Vigu, reuşind să marcheze două goluri

Posturi: Fundaș stînga, fundaș central Prima legitimare: Flamura Roșie Oradea (12 ani) A jucat la Crișana (1963-1964), Crișul (1964-1966), Steaua (1966-1980), FC Constanța (1973-1974), ASA (1980-1981), ASA Chimia Buzău (1981- 1982)

22
de prezențe în cupele europene are Vigu cu Steaua

A format următorii fotbaliști: Prodan, Csik, Ritli și Gerstenmajer.

CUM ARĂTA STEAUA LUI IOSIF VIGU
Iordache – Anghelini, Agiu, Sameş, Vigu – Liţă Dumitru, Iordănescu, Troi, Marcel Răducanu, C-tin Zamfir, Viorel Năstase. Antrenor: Ienei

Comentarii