10 Ian. 2019 07:00

Durerea mamei care își caută băiatul dispărut acum 45 de ani: „Mă rog la Dumnezeu să mi-l arate în vis, viu sau mort. Dar eu cred că nu e mort”

Distribuie
  • Libertatea v-a prezentat ieri prima parte a poveștii tulburătoare a Mariei și Ștefan Cristescu, soții care, de 45 de ani, își caută fiul dispărut.
  • Cei doi mai au doi copii, dar nu s-au împăcat niciodată cu gândul că l-au pierdut pe mijlociu, alintat Țiți.
  • Dumitru Laurențiu avea 4 ani când a dispărut în București, în apropierea fabricii Pionierul.
  • Este cel mai vechi caz de copil dispărut din România, iar părinții au reușit două premiere pentru acea vreme: au obținut, de la autoritățile comuniste, permisiunea să publice în presa din RSR, poza băiatului, însoțită de un anunţ de căutare.
  • Au primit și dispensă de la Miliție pentru a-l plăti în valută pe francezul Jean Louis Crozier, un radiestezist care căuta cu pendulul persoane dispărute.
  • Soții Cristescu au acum 80 de ani. Nu acceptă varianta în care Țiți n-ar mai fi în viață și speră să trăiască până când băiatul va veni. Dacă va veni.

Pe 20 octombrie 1973, Maria Cristescu se întorcea împreună cu cei doi copii mici de la gradiniță. Mergeau spre casa nașului, unde aveau să vadă un meci de fotbal. Dinamo-Craiova era. Fetița voia mere, așa că s-au oprit la aprozar.

La cei 4 ani ai lui, Ţiţi nu mai avea răbdare să aștepte. „A zis «mă duc înainte»”, îşi aminteşte Maria Cristescu.

300 de metri mai erau până la casa nașului.

Cât a durat până vânzătoarea a cântărit merele și femeia le-a plătit? Două-trei minute. Sau o veșnicie.

„Când m-am întors cu faţa, el nu era nicăieri”.

Citește aici continuarea poveștii.

Comentarii
Ultimele Video-uri