21 Aug. 2018 13:00

Elvis Rromano, sosia regelui rock’n roll, și-a făcut propria școală acasă. În banii de la concerte învață copiii analfabeți din satul unde e profesor!

Distribuie

După 40 de ani de la moartea regelui rockn roll, spiritual sau e viu, la Șomcuța Mare, în Maramureș. Ca și modelul său, sosia genialului Elvis Presley ce a reușit să depășească barierele entice și sociale ale vremurilor, Elvis al nostru încearcă aceeași rețetă. A tradus piesele celui mai vândut artist din istoria muzicii în țigănește, iar de foloasele succesului său au parte familia sa dar și copiii satului unde este profesor de limba și cultura romani (Școala numărul 2 din comuna maramureșeană natală).

Elvis Rromano, cel mai original Elvis din Europa, este unul dintre cele mai iubite persoanje din Șomcuța Mare mai ales după ce, în curtea casei sale, a ridicat și  două camere pentru programe de afterschool, unde, de multe ori, personal se ocupă de educația copiilor rromi din comunitate. 'Le-am pus și internet, au tot ce le trebuie să nu rămână analfabeți. E important să știe ce e cu originea lor, ce de cu exodul din India, azi au cum să cunoască aceste lucruri. Până ieri, mai toată istoria nostră s-a propagate pe cale orală', spune  nonconformistul artist, pe numele său Tudor Latakoș, care din dragoste pentru vedeta ce a influențat generații, chiar și pe el, și-a botezat doi din copiii săi -Elvis și Elvisa, iar pe o nepoțică Priscilla, după numele soției lui Elvis!

Comentarii