13 Aug. 2018 14:30

EXCLUSIV/ Jandarm bătut la miting de mulţimea furioasă, salvat de protestatari. Colegii lui se uită din dispozitiv cum încasează lovituri de pumni

Distribuie

Reporterii Libertatea au surprins, în timpul protestului de vineri 10 august, un moment în care un jandarm a fost tras din dispozitiv şi bătut de mulţimea furioasă, fiind salvat de intervenţia unor protestatari, în timp ce colegii lui se uită cum încasează lovituri de pumni. 

În timp ce forţele de ordine încercau refacerea dispozitivului, unul dintre jandarmi a fost tras de lângă colegii săi şi lovit cu pumnii şi picioarele de unii protestatari. Mulţimea furioasă din cauza gazelor inhalate l-a tras pe jandarm spre mijlocul pieţei, dar niciunul dintre colegii săi nu i-au sărit în ajutor. Cu toţii au rămas implacabili, nemişcaţi în dispozitiv, privind cum colegul lor cade sub ploaia de lovituri.

Singurii care i-au sărit în ajutor au fost tot protestatari, care s-au băgat în meleul format în jurul jandarmului, l-au scos din încercuire şi l-au protejat până a ajuns, din nou în siguranţă, în spatele dispozitivului jandarmilor. Agresiunea a durat aproximativ 20 de secunde, din clipa în care jandarmul a căzut în mâinile manifestanţilor, până când a fost salvat, de alți protestatari.

Comentarii