12 Sep. 2018 07:00

Fără mâini și picioare, învață la o școală obișnuită. Lecția de viață a unei fetițe orfane din Vaslui

Distribuie

O fetiță de 6 ani, aflată într-un centru de plasament din județul Vaslui după ce din cauza handicapului grav de care suferă a fost abandonată încă de la naștere de părinți, oferă o adevărată lecție de viață prin voința greu de înțeles pentru mulți dintre noi de a merge la o școală obișnuită de stat, în condițiile în care nu are nici mâini și nici picioare. 

Primul clopoțel care anunța începerea noului an școlar a sunat și pentru o fetiță specială din județul Vaslui. De o frumusețe aparte, cu gropițe în obraji și cu părul blond, în bucle, Delia a venit și ea la școală, însoțită de instructorul de educație de la centrul de plasament.

Ar fi pășit și ea peste pragul clasei, așa cum au făcut ceilalți colegi de la clasa pregătitoare unde va învăța în următorii cinci ani, însă nu a putut, din cauza handicapului.

Încă de la naștere, Delia suferă de focomelie, o malformație congenitală gravă, ceea ce înseamnă că nu are nici mâini și nici picioare. Abandonată în spital de către părinți, micuța a fost preluată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, într-un centru de plasament, unde locuiește și în ziua de azi.

Comentarii