03 Mar. 2018 19:51

Fostul campion național la box, Nicolae Stan a dezvăluit cum a ajuns în scaun cu rotile: ”M-au înjunghiat pe spate”

Distribuie

Fostul campion la box, Nicolae Stan a dezvăluit cum a ajuns în scaun cu rotile: „M-au înjunghiat'. Nicolae Stan a luptat contrat lui Ionuț Butoi în primul meci de box între două persoane în scaun cu rotile.

Foto și video: Vlad Chirea
Text: Daniel Conțescu

'Maestrul Marian Cocoș și Sorin Popa mi-a găsit un adversar pe măsură. Am fost de două ori campion național al României și am ajuns în scaun cu rotile datorită unor persoane care m-au înjunghiat cu cuțitul pe la spate. De douăzeci de ani sunt așa. Asta a fost. Mi-au băgat cuțitul în spate, mi-au atins măduva spinării și am paralizat de la brâu în jos';

'Eu aș fi vrut să ne batem, dar Ionuț n-are pregătirea necesară'

'Viața? Viața trebuie s-o petrecem așa cum e. Suntem luptători, trebuie să mergem înainte.
Îmi caut un adversar de doi ani. Facem această gală poate se găsesc persoane cu dizabilități care să-și dorească să facă sport. Nu cred că le e rușine să facă sport, Persoanele cu dizabilități sunt puternice, ambițioase, luptătoare. Eu aș fi vrut să fie pe normal, să ne  batem, dar nu se poate, fiindcă Ionuț Butoi n-are pregătirea necesară'.

Toate momentele de sportiv au fost frumoase. Cele două finale în care am ieșit campion național au fost foarte frumoase. Îmi doresc să continuu boxul în scaun rulant, să devin un campion cum am mai fost. Mă tentează să boxez afară. Ar fi cea mai mare plăcere', a fost confesiunea răvășitoarea a lui Nicolae Stan, 41 de ani.

Prima lupta pugilistică dintre doi oameni imobilizați în scaune cu rotile a avut loc în sala 'Marian Cocoș', din București și i-a pus față în față pe Nicolae Stan (41 de ani), fost campion național de box, și pe Ionuț Butoi, campion la tir cu arcul, medaliat cu aur la 'Invictus Games', ediție găzduită de Toronto, în 2017.

Comentarii