12 Feb. 2018 11:52

Gică Hagi i-a distrus pe oficialii Fiorentinei: ”L-au îngropat pe Ianis. L-au ascuns, i-au dat reject!”. Recital al ”Regelui”

Distribuie

Gică Hagi i-a distrus pe oficialii Fiorentinei: 'L-au îngropat pe Ianis. L-au ascuns, i-au dat reject'. Recital al 'Regelui' la conferința de presă de după meciul Juventus – Viitorul 0-1.

„Îi spun lui Pantaleo Corvino că nu e frumos ce a făcut. Toți cei din Firenze voiau să îl vadă pe Ianis, dar i-a dat reject. Nu e corect. La Primavera, Ianis desena și picta. Dar la Primavera e 'dirli-da'. Ei nu l-au dezvoltat. Jucătorul se dezvoltă când joacă, nu când se antrenează. În meci înveți, din greșeală. Dar ei l-au îngropat, a regrasat„, a spus Hagi.

'Era român și trebuia să-l ascundem. Eh, nu mai poți să-l ascunzi, că de aia l-am cumpărat, ca să nu-l mai ascunzi. să poată ieşi din nou pe piată. Oricum, are mai multe titluri decât Corvino. Și cred că si eu am produs jucători cât el, că se laudă câţi jucători a produs'; 'Îi transmit că nu e frumos ce a făcut. Toți din Firenze voiau să-l vadă pe Ianis. I-a dat reject. Nu e corect. La primavera, Ianis desena, picta. Ei nu l-au dezvoltat. Jucătorul se dezvoltă când joacă, nu când se antrenează. În meci înveți, din greșeală', a adăugat 'Regele'.

Viitorul l-a adus înapoi pe Ianis în această vară, pentru 2 milioane de euro, după ce mijlocașul de 20 de ani a jucat doar doar 54 de minute în Serie A.

'L-a luat și la ținut la Primavera. L-au ținut ca o copetă, cum zic eu. S-au rugat de mine să-l dau, Ianis le-a semnat tot, contractul pe cinci ani, tot! Mi-a zis: 'Îl țin trei săptămâni la Primavera și gata. Și s-au făcut luni! Pantaleo, știu și eu, tată, acum, cum se lucrează cu jucătorii. Degeaba te lauzi că ai format 100 de jucători în 100 de ani, eu am crescut 100 în 7 ani!';

'Față de tine, și Ianis are mai multe trofee, domnule Corvino! Mi l-ai luat de la Liga 1, avea 30 de meciuri cu seniorii. I-am promis că joacă, dar pe Chiesa l-ai luat de la Primavera, pe-al meu l-ai uitat acolo'.

'Paulo Sousa, antrenorul? Să nu primească echipa cum se mai face pe la noi, la unele cluburi'.

Gică Hagi și-a susținut discursul și in limba italiană pentru a fi sigur ca Pantaleo Corvino, director sportiv de la Fiorentina, îi ințelege mesajul.

„Susține-l pe acel băiat și nu-l lasă să plece. Nu ai nimic de zis. Ianis nu e un jucător rau și tu știai asta (n.r. Corvino). Nu ai decis bine pentru club. Ai pierdut un jucător bun, precum mulți jucători de numar 10 buni pe care Fiorentina i-a avut în istorie. Fiorentina a pierdut un mare jucător. Așa cred eu, care am jucat fotbal. Îmi pare rău, dar te salut din România. Mergem mai departe și vedem ce se va întampla', a fost discursul lui Hagi în italiană.

Comentarii