19 Aug. 2016 16:30

GRILLMAN DIDI! Costiță de porc

Distribuie

Se întamplă cateodată cel puțin o parte din simțuri să conspire pentru a crea imagini subliminale. Asta mi s-a întâmplat mie azi intrând într-o măcelărie de lângă Gara de Nord. Nu eram în pană de idei, însă de obicei îmi place să las inspirația de moment sa preia controlul.

„Naiul lui Gheorghe Zamfir” m-a luat de urechi în momentul în care am deschis ușa măcelăriei. Zâmbesc, pentru că m-a dus instantaneu cu gândul la scăricică bine rumenită pe grătar. Dau „Bună ziua” vânzătoarei și mă uit în vitrină să văd ce mă inspiră, pentru că mi-am păstrat opțiunile deschise, în ciuda lui Gheorghe Zamfir care sufla în naiul lui dintr-un radio „vintage” plasat strategic pe un frigider plin cu bere. Ochii îmi cad în gură când văd o minunată bucată de porc cu vreo zece-douăsprezece coaste și care arăta – ca să vezi energiile karmice! – fix ca un nai.

Din clipa aia nu simt că mai am motive sa pierd timpul așa ca rog vânzătoarea să-mi dea „naiul” și am plecat fericit spre piața Matache să-mi iau cartofi și broccoli. În cap mi se învartea doar „naiul lui Zamfir pe grătar” cu rondele de cartofi si broccoli bine rumenite lângă el și îmi lăsa gura apă la cum le voi pregăti: scăricica ţinută la temperatura camerei în saramură 20 de minute o voi aşeza pe grătarul încins la temperatură medie pentru a se pătrunde, 5-6 minute pe fiecare parte; cartofii îi tai în rondele care se ung cu ulei de măsline în care amestec rozmarin, apoi le așez pe grătarul încins 4-5 minute până se înmoaie la interior. Pentru diversitate de culoare si textura voi adăuga broccoli rumenit pe grill și… nu mai pot, mi-a lăsat gura apă!

Comentarii
Ultimele Video-uri