22 Iul. 2017 23:00

Înghețată de fistic. Răcorește-te pe timpul verii cu un desert pe măsură!

Distribuie

O metodă bună de a face față caniculei este și înghețata. Iar cea mai gustoasă e cea făcută în casă. Încearcă rețetele propuse de noi! Înghețată de fistic.

Ingrediente: 150 g fistic, 3/4 ceașcă zahăr, două cești de lapte, 1/2 linguriță esență de vanilie, 4 gălbenușuri, o ceașcă frișcă lichidă

Preparare: se decojește fisticul, se înlătură și coaja subțire, maro, ce acoperă miezul verde. Este de dorit ca fisticul să fie cât mai puțin sărat. Se măcină fin aproximativ 100 g de fistic împreună cu jumătate din cantitatea de zahăr. Într-o oală cu fund dublu, se pune la foc mic laptele împreună cu pudra de fistic. Se amestecă continuu, iar când laptele începe să fiarbă se ia de pe foc. Într-un bol se mixează gălbenușurile cu restul de zahăr și esența de vanilie. Se va obține o cremă lipicioasă care se toarnă peste lapte. Se pune laptele din nou la foc mic și se amestecă continuu, aproximativ 10 minute, până ce compoziția devine o cremă moale. Crema astfel obținută se lasă la răcit 1 -2 ore. Peste crema rece se adaugă fisticul rămas, mărunțit, și frișca lichidă. Se mixează până se obține o cremă subțire. Se toarnă în boluri și se pune înghețata la congelator.

 

Comentarii