13 Sep. 2016 10:41

Iosif Vigu, fosta glorie a Stelei, face dezvăluiri fabuloase: ”Frigiderul lui Tudorel Stoica avea păianjeni!”

Distribuie

Iosif Vigu (70 de ani) a jucat pentru Steaua în perioada 1966-1979 și se mîndreşte cu cele 8 trofee câştigate în tricoul 'militarilor' (3 titluri și 5 Cupe ale României). În vestiarul 'roș-albaștrilor', i-au ştiut de frică Liţă Dumitru, Iordănescu sau Marcel Răducanu. E membru de vază al 'Hall of Fame-ului' stelist, chiar dacă unul ca Gigi Becali, care n-a știut cine a marcat în marea finală de la Sevilla, este posibil să nu fi auzit despre el.

Orădean, nea Ioșka s-a stabilit la Satu Mare și duce o viață activă, legată de sport. Se îmbracă elegant, precum un jucător de golf, a urmărit Olimpiada la TV, ascultă postul de radio Sport Total FM și regretă că Dan Diaconescu nu mai este în libertate.

Viața la Steaua a fost frumoasă pentru Vigu: 'Cel mai bun prieten eram cu măcelarul, aveam relații. Trebuia să ai cunoștințe. Într-o zi, i-am zis lui Stoica: «Măi, stai, măi, Tudore, du-te-n mă-ta-n cur.. Tu când ne inviți la tine»? Mergem o dată la el acasă, când nu știe. Frigiderul era gol. Avea păianjeni! Cum să ai păianjeni la frigider, acasă? Am făcut eu comandă, îl știam pe șeful de la Athenee Palace. A trimis, cum să nu trimită? L-a costat pe ăla fripturile, l-a spart. Era zgârcit! Era zgârcit rău! «Duzinaru», așa îi ziceam!'.

404 meciuri în prima ligă a jucat Iosif Vigu

34 de goluri a înscris Vigu în primul eşalon

24 de selecţii în echipa naţională a strîns Vigu, reuşind să marcheze două goluri

Posturi: Fundaș stînga, fundaș central Prima legitimare: Flamura Roșie Oradea (12 ani) A jucat la Crișana (1963-1964), Crișul (1964-1966), Steaua (1966-1980), FC Constanța (1973-1974), ASA (1980-1981), ASA Chimia Buzău (1981- 1982)

22
de prezențe în cupele europene are Vigu cu Steaua.

A format următorii fotbaliști: Prodan, Csik, Ritli și Gerstenmajer.

CUM ARĂTA STEAUA LUI IOSIF VIGU
Iordache – Anghelini, Agiu, Sameş, Vigu – Liţă Dumitru, Iordănescu, Troi, Marcel Răducanu, C-tin Zamfir, Viorel Năstase. Antrenor: Ienei

Comentarii