13 Sep. 2016 12:03

Iosif Vigu: ”Suntem la pământ cu tot sportul. Nepotisme mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu!”

Distribuie

Iosif Vigu (70 de ani) a jucat pentru Steaua în perioada 1966-1979 și se mândreşte cu cele 8 trofee câştigate în tricoul 'militarilor' (3 titluri și 5 Cupe ale României). În vestiarul 'roș-albaștrilor', i-au ştiut de frică Liţă Dumitru, Iordănescu sau Marcel Răducanu. E membru de vază al 'Hall of Fame-ului' stelist, chiar dacă unul ca Gigi Becali, care n-a știut cine a marcat în marea finală de la Sevilla, este posibil să nu fi auzit despre el.

Împotriva importurilor

'Tot aducem din afară. Trebuia să-l aducă pe Daum ăsta, ce dracu? Că n-am jucat nimic. Au băgat 3 mijl, Bicfalvi, Hoban și Săpunaru. La mijloc, se dădeau cap în cap. N-au treabă cu construcția jocului, un-doi, u -doi pentru al treilea. Nici nu știu ce-a fost în capul ăstuia! Noroc că l-a băgat pe Popa ăla. Am zis de la pauză, că dacă nu-l bagă pe Popa… Am alergat cu spatele, domnule!', spune Vigu – poreclit 'Meșterul' în Satu Mare.

Fostul fotbalist a urmărit cu sufletul la gură JO. 'Suntem la pământ, dacă nu trăgea sătmăreanca asta (n.r. – Simona Pop) și cu Brânză, la scrimă, nu luam nicio medalie de aur. Ar trebui să vină cei mai capabili, pe bune. Nu pe relații, pe nepotisme, E mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu la noi. La federație îl văd pe Hagi'.

404 meciuri în prima ligă a jucat Iosif Vigu

34 de goluri a înscris Vigu în primul eşalon

24 de selecţii în echipa naţională a strîns Vigu, reuşind să marcheze două goluri

Posturi: Fundaș stânga, fundaș central. Prima legitimare: Flamura Roșie Oradea (12 ani) A jucat la Crișana (1963-1964), Crișul (1964-1966), Steaua (1966-1980), FC Constanța (1973-1974), ASA (1980-1981), ASA Chimia Buzău (1981- 1982)

22
de prezențe în cupele europene are Vigu cu Steaua.

A format următorii fotbaliști: Prodan, Csik, Ritli și Gerstenmajer.

CUM ARĂTA STEAUA LUI IOSIF VIGU
Iordache – Anghelini, Agiu, Sameş, Vigu – Liţă Dumitru, Iordănescu, Troi, Marcel Răducanu, C-tin Zamfir, Viorel Năstase. Antrenor: Ienei

Comentarii