27 Iul. 2016 10:12

Jocurile Olimpice. Am aprins flacăra olimpică la București!

Distribuie

COSR a pus în scenă un nou spectacol de ţinută, la propriu şi la figurat. Forul condus de Alin Petrache a organizat miercuri seară un eveniment cu o triplă semnificaţie: prezentarea ţinutei oficiale şi a echipamentului pe care componenţii Echipei Olimpice a României le vor purta la Rio de Janeiro, lansarea aplicaţiei 'Team Romania' pentru telefoanele mobile, care rulează sisteme Android şi iOS, şi dezvelirea unui bust reprezentându-l pe Evanghelie Zappa, omul care a aprins flacăra Jocurilor Olimpice înaintea baronului Pierre de Coubertin.

Evenimentul a avut loc pe esplanada din faţa COSR şi s-a derulat în prezenţa ministrului tineretului şi sportului, Elisabeta Lipă, a ambasadorilor Braziliei şi Greciei la Bucureşti, a mai multor preşedinţi de federaţii şi multe alte personalităţi din sport.

Alin Petrache, șeful COSR: 'Am pregătit câteva motive care să facă această zi una memorabilă. Mai întâi am decis să onorăm această plecarea amintindu-ne de unul dintre oamenii care a făcut posibilă cea mai mare competiţie a mapamondului, în varianta sa modernă, un om pentru care sportul era a doua natură şi România a doua patrie, Evanghelie Zappa. Şansa uriaşă în care s-a tradus iniţiativa sa de reiterare a Jocurilor Olimpice este un motiv de mândrie şi încântare, Zappa în sine fiind un exemplu al modului în care moştenirile etnice se armonizează prin sport, găsindu-şi o modalitate de expresie şi colaborare comună. Am decis amplasarea unui bust care să-l reprezinte pe Zappa, ca fiecare trecător să afle măcar o frântură din povestea Jocurilor. O fărâmă inedită de contribuţie românească la renaşterea lor.

VIDEO: Robert Hanciarec
FOTO: Vlad Chirea

Comentarii