01 Aug. 2016 16:05

Jocurile Olimpice. Cristina Neagu avertizează: ”Am avut probleme musculare, mi-au dat bătăi de cap. Fiecare meci de la Rio e o finală”

Distribuie

Lotul naționalei feminine de handbal a plecat luni dimineață la Rio de Janeiro, pentru a participa la Jocurile Olimpice.

Căpitanul echipei, Cristina Neagu, liderul tricolorelor, cea mai bună jucătoare din lume în 2015, și-a exprimat gândurile înainte de turneul brazilian.

Lotul echipei de handbal a României cuprinde 14 jucătoare și două rezerve: portarii Paula Ungureanu, Ionica Munteanu și Denisa Dedu (rezervă I), extremele stânga Valentina Ardean-Elisei, Camelia Hotea, extrema dreaptă Laura Chiper, interii stânga Cristina Neagu, Gabriela Perianu și Gabriella Szucs, interii dreapta Patricia Vizitiu și Melinda Geiger, centrii Aurelia Brădeanu, Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu (rezervă II) și pivoții Oana Manea și Florina Chintoan.

Naționala României face parte din Grupa A la JO 2016, alături de Norvegia, Brazilia, Muntenegru, Spania și Angola. Primele patru clasate din cele două grupe se vor califica în sferturile de finală.

Naţionala României a câştigat medaliile de bronz la Campionatul Mondial de handbal feminin din 2015 şi este văzută ca una dintre favoritele la medalii la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro.

Prezentarea adversarelor României în faza grupelor la JO de la Rio
Brazilia – medalie de aur la CM 2013; eliminare în optimi la CCM 2015.

Angola – locul 16 la ultimele două CM.
Spania – bronz la JO 2012; locul 9 la CM 2013; locul 12 la CM 2015.
Muntenegru – medalie de argint la JO 2012; locul 8 la CM 2015.
Norvegia – aur la JO 2008 şi la JO 2012); locul 5 la CM 2013; câştigătoarea CM 2015.

Staff-ul tehnic este alcătuit din Tomas Ryde (selecționer), Costică Buceschi (antrenor secund), Jaume Fort (antrenor cu portarii), Nicoleta Alexandrescu (team-manager), Radu Cheregi (analist de performanță), Dragoș Luscan (preparator fizic), Florin Oancea (medic), Adrian Ionescu (kinetoterapeut), Claudiu Mărășteanu (masor).

VIDEO: Robert Hanciarec
FOTO: Vlad Chirea

Citiți și

Programul naționalei de handbal la Jocurile Olimpice de vară Rio 2016

Comentarii