01 Aug. 2016 09:56

Jocurile Olimpice. Valentina Ardean Elisei, căpitanul naționalei feminine de handbal: ”Dorim să ne îndeplinim un vis”

Distribuie

Înainte de plecarea spre Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Valentina Ardean-Elisei, căpitanul echipei feminine de handbal a României, a spus: 'Am muncit foarte mult în perioada de pregătire și dorim să ne îndeplinim un vis. Am încredere în forța echipei României'.

Lotul echipei României pentru JO 2016 cuprinde 14 jucătoare și două rezerve: portarii Paula Ungureanu, Ionica Munteanu și Denisa Dedu (rezervă I), extremele stânga Valentina Ardean-Elisei, Camelia Hotea, extrema dreaptă Laura Chiper, interii stânga Cristina Neagu, Gabriela Perianu și Gabriella Szucs, interii dreapta Patricia Vizitiu și Melinda Geiger, centrii Aurelia Brădeanu, Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu (rezervă II) și pivoții Oana Manea și Florina Chintoan.

Naţionala României a câştigat medaliile de bronz la Campionatul Mondial de handbal feminin din 2015 şi este văzută ca una dintre favoritele la medalii la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro.

Prezentarea adversarelor României în faza grupelor la JO de la Rio
Brazilia – medalie de aur la CM 2013; eliminare în optimi la CCM 2015.

Angola – locul 16 la ultimele două campionate mondiale.
Spania – bronz la JO 2012; locul 9 la CM 2013; locul 12 la CM 2015.
Muntenegru – medalie de argint la JO 2012; locul 8 la CM 2015.
Norvegia – aur la JO 2008 şi la JO 2012); locul 5 la CM 2013; câştigătoarea CM 2015.

Staff-ul tehnic este alcătuit din Tomas Ryde (selecționer), Costică Buceschi (antrenor secund), Jaume Fort (antrenor cu portarii), Nicoleta Alexandrescu (team-manager), Radu Cheregi (analist de performanță), Dragoș Luscan (preparator fizic), Florin Oancea (medic), Adrian Ionescu (kinetoterapeut), Claudiu Mărășteanu (masor).

Citiți și

Programul naționalei de handbal la Jocurile Olimpice de vară Rio 2016

VIDEO: Robert Hanciarec

 

Comentarii