01 Ian. 1970 00:00

Kanal D vă face cunoştinţă cu femeile din spatele preşedinţilor României

Distribuie

 Atente la protocol şi cu apariţii televizate discrete, primele doamne ale României  post-comuniste respectă eticheta impusă de o astfel de funcţie. Mereu îmbrăcate în ţinute sobre, etalând coafuri elegante, doamnele preşedinţilor rămân însă în umbră.

Dacă încerci să o contactezi pe Prima doamnă, Nina Iliescu ţi se răspunde politicos că nu a dat şi nu va da niciodată declaraţii presei, fiind de departe cea mai discretă soţie de demnitar. Pe aceasta o poţi cunoaşte doar din descrierile soţului care este încântat să povestească tot.

Deşi au trecut 60 de ani de când a cunoscut-o pe Nina, Ion Iliescu îşi aminteşte cu drag despre anii de liceu, când se străduia să o cucerească pe domnişoara Nina Şerbănescu, cea care în 1951 va deveni doamna Iliescu.

Prima doamnă Nina Iliescu, rămâne un mister. În presă, nimeni nu a reuşit vreodată să o cunoască altfel decât prin intermediului soţului ei. Iar când vine vorba despre doamna Nina, fostului preşedinte i se luminează faţa.

O altă primă doamnă,o altă longevivă căsnicie, aceeaşi atitudine. Nadia Constantinescu, soţia fostului şef de stat Emil Constantinescu, nu ar spune un cuvânt nepotrivit şi nu ar face un gest nelalocul lui, orice s-ar întâmpla.

Cei doi sunt căsătoriţi de 44 de ani şi au împreună doi copii şi doi nepoţi. În calitate de soţie de preşedinte, Doamna Nadia a respectat întocmai protocolul vizitelor oficiale de stat, dar şi-a făcut timp şi pentru muncă. A lucrat la Ministerul de Justiţie chiar şi în timpul mandatului lui Emil Constantinescu. Iar acum, de când a ieşit la pensie fosta Primă Doamnă îi corectează soţului său lucrările pe care acesta le scrie.

Nu pierdeţi  la 18:30, la Ştirile Kanal D, reportajele despre fostele prime doamne ale României post-comuniste”.

Comentarii