13 Sep. 2016 15:29

La 70 de ani, Iosif Vigu arată de 55: ”Fumez ca nebunul!”. Ar da buzna peste Dan Diaconescu!

Distribuie

Iosif Vigu a jucat pentru Steaua în perioada 1966-1979 și se mândreşte cu cele 8 trofee câştigate în tricoul 'militarilor' (3 titluri și 5 Cupe ale României). În vestiarul 'roș-albaștrilor', i-au ştiut de frică Liţă Dumitru, Iordănescu sau Marcel Răducanu. E membru de vază al 'Hall of Fame-ului' stelist, chiar dacă unul ca Gigi Becali, care n-a știut cine a marcat în marea finală de la Sevilla, este posibil să nu fi auzit despre el.

Orădean, nea Ioșka s-a stabilit la Satu Mare și duce o viață activă, legată de sport. Se îmbracă elegant, precum un jucător de golf, a urmărit Olimpiada la TV, ascultă postul de radio Sport Total FM și regretă că Dan Diaconescu nu mai este în libertate. E în formă, iar trabucul îl mânuiește ca pe o grisină. 'Fumez ca nebunul! De doi ani, nu mai beau!'.

Fan înrăit Dan Diaconescu: 'Să spui lucrurilor pe nume'

Iosif Vigu este permanent on-line. Îi place de Radu Banciu, deși îi reproșează că înjură ungurii, și ar da buzna peste Dan Diaconescu, dacă omul de televiziune s-ar mai afla într-un studio TV, și nu după gratii. 'Diaconescu… Că eu am mai sunat. Eu sunt nebun la cap. Sunam. Acum, nu mai ai unde să suni… Vorbesc singur la televizor, la telefon, acolo. Acum, mesaje îi dai. Masaj și mesaj… Like-uri… O să-i fac o vizită (n.r. – lui Diaconescu). N-am mai fost la București de 15 ani.  Dacă mă duc la București, îmi răscolesc toate amintirile. Acolo a fost tinerețea mea. Mai dădeam telefon, când nu-mi plăcea ceva. «Hai, nea Vigule, să vii, cutare»… A venit pe-aicea, cu partidul lui. Și nu l-am prins, știi? Dar voiam să mă duc la o emisiune, măi! Să fie emisiune! Să spui lucurilor pe nume, realități! Cine învață pe alea bune, pe alea bune să învețe, nu alea rele, nu? Acum iese afară, acaparează tot. Că și-așa sunt numai emisiuni aiurea, să mor io! Pe Elodia, și acum o caută'.

404 meciuri în prima ligă a jucat Iosif Vigu

34 de goluri a înscris Vigu în primul eşalon

24 de selecţii în echipa naţională a strîns Vigu, reuşind să marcheze două goluri

Posturi: Fundaș stînga, fundaș central Prima legitimare: Flamura Roșie Oradea (12 ani) A jucat la Crișana (1963-1964), Crișul (1964-1966), Steaua (1966-1980), FC Constanța (1973-1974), ASA (1980-1981), ASA Chimia Buzău (1981- 1982)

22
de prezențe în cupele europene are Vigu cu Steaua

A format următorii fotbaliști: Prodan, Csik, Ritli și Gerstenmajer.

CUM ARĂTA STEAUA LUI IOSIF VIGU
Iordache – Anghelini, Agiu, Sameş, Vigu – Liţă Dumitru, Iordănescu, Troi, Marcel Răducanu, C-tin Zamfir, Viorel Năstase. Antrenor: Ienei

Comentarii