11 Sep. 2018 12:00

Make-up artist la Milano. Alina Bădicioiu aduce strălucire pe covorul roșu din capitala modei

Distribuie

Alina Bădicioiu este make-up artist la Milano și lucrează atât cu modele, cât și pe platourile de filmare. A terminat fizică-chimie în România, deși lucra încă de atunci într-un coafor, iar în Italia a absolvit o academie de make-up și styling.

Vorbește o română cântată, cu un accent subtil de italiancă. După nouă ani de Milano, Alina Bădicioiu deja gândește în italiană și când vine în țară îi ia câteva zile ca să se readapteze. Acum are cum să-și exerseze româna, pentru că are pe scaun un topmodel din țară.

Simplul fapt că lucrează acum cu o româncă este o bucurie pentru Alina, pentru că în străinătate a învățat să își aprecieze și mai mult țara.

„Înainte să vin aici, nu mă gândeam că Italia poate fi atât de apropiată de România, prin cultură, prin faptul că suntem un mix de popoare, și am învățat foarte mult să apreciez mâncarea românească. Încet-încet, te întorci la origini, pentru că îți dai seama că țara ta are foarte multe plusuri. Italia este foarte ridicată față de România, mai dezvoltată, dar România are anumite lucruri în plus, pe care Italia nu le are. Și pentru asta sunt foarte mândră că sunt româncă”, spune Alina.

Comentarii