11 Oct. 2018 13:29

Maratonistul Tibi Ușeriu și fratele său, Alin Ușeriu, invitații speciali ai emisiunii Trips&Tricks

Distribuie

140 de kilometri de drum numai bun de parcurs cu pasul, cu bicicleta sau călare își așteaptă temerarii. Via Transilvanica, un fel de El Camino de România, este proiectul ambițios inițiat de Tășuleasa Social, asociația fondată de Alin Ușeriu.

Maratonistul Tibi Ușeriu este unul dintre ambasadorii proiectului. Românul care a câștigat de trei ori consecutiv ultramaratonul arctic, Ultra 6633, are o poveste incredibilă, pe care a și pus-o între copertele unei cărți, în urmă cu un an. „27 de pași' vorbește despre demonii trecutului său, despre cum a primit o condamnare la 23 ani de închisoare, pentru jafuri armate comise în Germania și Austria și tentativă de omor, și despre viața sa ca gardă de corp a unui interlop care avea legături cu mafia sârbească. A ieșit din pușcărie după zece ani. Tiberiu Ușeriu are acum 45 de ani și titlul cărții a fost dat de dimensiunea curții închisorii unde fostul deținut avea voie să se plimbe.

Alin Ușeriu conduce Asociația Tășuleasa Social din Bistrița unde fostul deținut s-a născut a doua oară. Acum se implică în proiecte de mediu și sociale și duce steagul României an de an la ultramaratonul arctic pe care l-a și câștigat.

Comentarii