07 Aug. 2018 12:14

Maria Tivodariu, campioana de la 8+1: ”Cu cei 25 de lei de la MTS nici dietă nu pot să țin”

Distribuie

Maria Tivodariu, campioana de la 8+1: 'Cu cei 25 de lei de la MTS nici dietă nu pot să țin'. Cea mai tânără compontă a bărcii care a cucerit titlul european la Glasgow e 'căpitanul' ambarcațiunii, în ciuda vârstei ei.

„Este o reuşită de excepţie a canotajului românesc. Sunt un preşedinte fericit, iar asta o spun cu toată sinceritatea, pentru că se vede în spatele meu o armată de superputeri. Maria Tivodariu, mezina din barca de 8+1, a postat un mesaj pe Facebook în care a scris: „Noi suntem generaţia de superputeri”. Şi într-adevăr, în canotaj avem azi o generaţie de superputeri, o generaţie extraordinară. Sunt foarte mândră de aceşti sportivi pentru că promit, pentru că arată multă ambiţie şi determinare. Avem o echipă frumoasă care creşte de la an la an. Iar mie îmi creşte inima de bucurie că de la competiţie la competiţie numărul de participanţi este în creştere”, a spus președintele FR de Canotaj Elisabeta Lipă, la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă.

La CE de la Glasgow, canotorii români au obţinut 7 medalii dintre care 3 de aur (patru rame masculin, dublu rame feminin, 8+1 feminin), 2 de argint (dublu vâsle masculin, patru rame feminin) şi 2 de bronz (8+1 masculin, dublu rame masculin). În urma acestor rezultate, România a încheiat Campionatele Europene de canotaj pe primul loc în clasamentul pe medalii.

Campioană europeană cu echipajul de 8+1, Maria Tivodariu a declarat la rândul ei: „Performanţa de la Europene ne-a dat foarte multă încredere. Noi am muncit toate opt la acest rezultat şi sunt sigură că niciuna nu vrea să se lase cel puţin până la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pentru că noi vrem să câştigăm la Tokyo”.

Maria Tivodariu a menţionat că îşi doreşte ca oficialii Ministerului Tineretului şi Sportului să acorde mai multă atenţie angajaţilor şi sportivilor. „Conducerea MTS probabil ar trebui să aibă puţin mai multă atenţie pentru sportivii pe care îi are în grijă. Nu suntem nişte simpli oameni care aducem medalii pe masă pur şi simplu. Cred că merităm mai mult de atât”, a spus ea.

„Eu nici măcar dietă nu aş putea să ţin cu 25 de lei. E o sumă foarte mică, dar din câte se pare e posibil la noi. Sper să se rezolve această situaţie. E fără precedent probabil. În străinătate se pune mult mai mult accent pe medicaţie, pe refacere, pe masă, dar cu toate astea ne batem de la egal la egal cu ei. Sper ca oficialii să plece puţin ochii şi spre noi, mai ales că ne dorim să reprezentăm ţara cât mai bine posibil, să cânte imnul de cât mai multe ori”, a adăugat Maria Tivodariu.

Sportiva de 19 ani este originară din Câmpulung Moldovenesc și evoluează pentru Dinamo București.

'Pentru sportul nostru, idolul sau modelul cel mai demn de urmat este doamna Elisabeta Lipă. Are un palmares extraordinar, dar nu o cunosc personal. De aceea, modelul meu sportiv, dar în special ca om este domnul Viorel Talapan, care m-a sprijinit și ajutat din prima clipă în care m-am hotărât să fac canotaj. L-am considerat și încă îl consider un exemplu și îmi doresc să ajung la performanțele sportive impresionante pe care le are' – Maria Tivodariu

Maria tocmai a absolvit BAC-ul, la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu din Snagov, cu media generală 9.55! A fost șefă de promție! A luat 9.20 la limba română, 10 la istorie, 9.45 la geografie!

'Personajul meu preferat din istorie e Regele Ferdinand! In timpul lui s-a realizat Marea Unire pe care o sarbatorim anul acesta, sunt 100 de ani', spune Maria Tivodariu.

O altă fată din barcă, Iuliana Popa, e pasionată de tatuaje și de… poezie: 'Mama si tata nu erau de acord cu tatuajele, dar când au văzut cercurile olimpice, chiar au fost încântați'.

Geanina Beleagă, de la dublu vâsle categorie ușoară, ar vrea să devină jurnalistă.

Povestea Danei Druncea, la Libertatea LIVE. Ce a determinat-o să renunțe la gimnastică și să treacă la canotaj. Azi e cărmăciță mondială cu barca de 8+1!

 

Comentarii