13 Oct. 2017 14:33

Ministrul Marius Dunca e alături de organizatorii Mondialului de Culturism și de Fitness de la Bistrița: ”Voi vedea prima oară asta!”

Distribuie

Ministrul Marius Dunca e alături de organizatorii Mondialului de Culturism și de Fitness de la Bistrița.

Prezent la conferința de presă, ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a declarat că MTS a sprijinit financiar cu 200.000 de lei organizarea evenimentului sportiv de la Bistrița. „Felicit Federația Română de Culturism și Fitness pentru curajul de a organiza un eveniment de asemenea amploare în România. Nu e un lucru ușor să organizezi Campionatele Mondiale, dar am mare încredere în președintele federației și echipa de acolo. Eu de când am venit ministru am încurajat organizarea de competiții internaționale și mă bucur că ați dat curs solicitărilor mele. MTS promovează sportul pentru că numai prin colaborare și comunicare vom reuși să ne atingem obiectivele propuse de la bun început. MTS a sprijinit aceste Campionate Mondiale cu 200.000 de lei până în momentul de față. Este o sumă mică având în vedere că este vorba despre Campionatele Mondiale. Îmi doresc enorm de mult ca acest sport, culturism și fitness, să fie promovat mai mult în școli și licee. Am mare încredere că această ediție a Campionatelor Mondiale va fi un real succes. Eu nu am avut onoarea de a vedea un concurs de culturism și fitness, dar mi s-a oferit acum ocazia de a urmări Campionatele Mondiale”, a menționat Marius Dunca.

Campionatele Mondiale de culturism și fitness, categoria juniori (sub 21 de ani) și masters (peste 40 de ani), se vor desfășura în Sala Polivalentă din Bistrița, în perioada 10-13 noiembrie. Intrarea spectatorilor va fi liberă pe parcursul întregii competiții.

Organizator al competiției, Roxana Ciuhulescu a pledat pentru acest sport și pentru sănătate, 'dar și pentru concursurile de Bikini-Fitness, o atracție pentru bărbați, și văd deja zâmbetele voastre'.

Țara noastră este campioană en-titre la Fitness și Bikini-Fitness, grație sportivilor Lucian Popa și Ioana Șulea, care sunt triplii campioni mondiali. Lotul naţional a câştigat fără emoții locul I pe națiuni în cadrul campionatelor balcanice de fitness desfășurate în Bar (Muntenegru).
Ministrul Dunca a recunoscut că va fi în premieră prezent la un astfel de Campionat Mondial.
Comentarii